Ai prea multe haine? Iată ce să faci cu ele – idei de la nemți

Colega noastră Mădălina Drăgoi, fashion stylist, s-a inspirat din Germania, mai exact din Berlin, ce se întâmplă cu hainele bune care nu le mai sunt de folos nemților.
  • Publicat:
Ai prea multe haine? Iată ce să faci cu ele – idei de la nemți
Ce fac nemții cu hainele pe care nu le mai poartă? Idei utile, foto Pexels.com

Poate ți s-a întâmplat și ție să te trezești spunându-ți cu tristețe în fața dulapului plin de haine că nu ai cu ce să te îmbraci! Și chiar dacă cârcotașii ar putea spune că te alinți, ei bine știu că nu este așa. În calitate de stilist de modă și consilier de stil, am întâlnit zeci de persoane cu garderobe sufocate, dar fără idei de a se îmbrăca. Sau nu idei foarte potrivite.

Iată câteva sfaturi pentru gestionarea unui dulap cu prea multe haine.

În primul rând, cum ai ajuns aici? Ai cumpărat din impuls? Ai cumpărat căci erau reduceri și nu ai rezistat? Te-ai lăsat influențată de trenduri? Un moment de sinceritate este binevenit și schimbarea obiceiurilor de cumpărături se impune dacă cumperi când te simți supărată și nu atunci când chiar ai nevoie de haine.

Cum să faci ordine în dulap cu adevărat

Curățați în mod regulat dulapul de haine. Verificați hainele ce nu se mai potrivesc, sunt demodate sau care nu au fost purtate în ultimul an. Germanii de exemplu, fie le vând pe internet sau la târguri de vechituri, foarte populare de altfel. Fie le duc la magazine de second hand sau magazine specializate în piese de designer dacă piesele pe care vor să le valorice sunt semnate de designeri celebri.

Dă-le vecinilor șansă să poarte hainele bune care nu îți mai sunt de folos

O altă situație des întâlnită la germani, este cutia cu haine pe care o găsești pe scara blocului.
În cutii curate cu mesajul ”de luat” se lasă haine absolut în stare perfectă, curate, fără pete sau găuri. În funcție de starea vremii, se lasă în scara blocului sau chiar în fața blocului. La fel procedează și cu încălțămintea.

Interesează-te unde poți dona hainele în stare bună, dacă nu vrei să le vinzi

De altfel, în orașele și satele din Germania sunt amenjate și un soi de tomberoane special pentru haine. Aici se pot duce hainele în stare bună. Multe vor ajunge în magazine second hand. În fiecare lună, în Berlin de exemplu, vin chiar la blocul unde locuiști asociații în prima vineri de obicei tocmai pentru a prelua hainele pe care nu le mai folosești. Aceste acțiuni au ca scop donații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân