Acneea pe spate: de ce apare?

Acneea pe spate poate fi tratată similară acneei faciale, dar necesită o medicamentație mai eficientă. Iată care sunt motivele pe care apare.
  • Publicat:
Acneea pe spate: de ce apare?
Foto: pexels

Acneea poate fi o reală provocare atât pentru femei, cât și pentru bărbați și, din păcate, această problemă nu se întâlnește doar pe față, ci și pe anumite zone ale corpului, în special pe spate. Acneea pe spate poate fi tratată similară acneei faciale, dar necesită o medicamentație mai eficientă. Comparativ cu acneea facială există și câțiva factori externi pe care trebuie să-i combatem atunci când încercăm să scăpăm de acest tip de acnee.

Hainele, rucsacul, transpirația din urma antrenamentului, sebumul în exces pe timpul verii pot decclanșa apariția acneei pe spate.

De ce apare acneea pe spate?

Există două motive principale care determină cât de predispus ești la acnee pe spate: gena și hormonii. Dacă o rudă apropiată precum părinții, frații sau surorile se confruntă cu această probleme, Academia Americană de Dermatologie notează că există șanse ca și tu să fi predispus la apariția acneei. Genele influențează procesele care afectează pielea precum răspunsul inflamator și funcțiile glandelor sebacee.

De asemenea, fluctuațiile hormonale pot contribui și ele la apariția acneei pe spate. Cel mai probabil vei observa schimbări hormonale în perioada menstruală, în sarcină sau după sarcină sau chiar la perimenopauză și menopauză. Afecțiunile hormonale precum sindromul ovarelor polichistice pot duce și ele la apriția acneei din cauza schimbărilor hormonale intense.

Transpirația în exces este încă un motiv comun pentru acest tip de acnee. Atunci când transpirația este prezentă pe piele pentru o perioadă mai lungă de timp duce la blocarea porilor. Mayo Clinic notează că acneea pe spate poate apărea și ca efect advers în urma medicamentației precum medicamente care conțin corticosteroizi, testosteron sau litiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Spa pe timpul iernii: 3 motive să mergi
Spa pe timpul iernii: 3 motive să mergi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân