Spa pe timpul iernii: 3 motive să mergi

Nu există o modalitate mai bună de a evita rutinele zilnice și depresia de iarnă, decât să te concentrezi asupra îngrijirii personale în spa.
  • Publicat:
Spa pe timpul iernii: 3 motive să mergi
Foto: shutterstock

Iarna este momentul ideal pentru relaxare, procedee de întinerire, recuperarea energiei pierdute. Sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie și, pentru mulți, cea mai frumoasă vacanță a anului. Un moment în care este mai ușor să încetinești ritmul, să-ți regăsești calmul și să-ți acorzi timp să te reconectezi cu tine. După vacanțe de vară însorite și aventuroase, iarna nu aduce doar vreme mai rece, ci și zile mai scurte, puțină lumină, mai mult timp petrecut în interior și o posibilă depresie sezonieră. Astfel că nu există o modalitate mai bună de a evita rutinele zilnice și depresia de iarnă, decât să te concentrezi asupra îngrijirii personale în oaza de wellness a unui resort.

Trei motive care să te convingă să mergi la spa iarna

1.Cele mai bune pentru spa și tratamente cosmetice sunt lunile de iarnă

„În general, tratamentele faciale au proprietăți de fotosensibilizare a pielii și, de aceea, nu este indicată expunerea la soare în zilele următoare unei astfel de proceduri. Astfel că în timpul verii crește riscul pigmentării sau al afectării dermului ca urmare a acțiunii mai puternice a razelor UV, combinată cu efectul fotosensibilizator al cremelor și ingredientelor folosite. Iarna, în schimb, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Chiar dacă expunerea la soare este mai redusă, pielea este mai expusă la frig, se deshidratează și are nevoie de o îngrijire suplimentară. De aceea, tratamentele dermatologice profesionale sunt de mare folos: curăță tenul și, în același timp, îi conferă strălucire și un plus de hidratare. Ceea ce este vital în lunile mai întunecoase, în care aportul de Vitamina D este mai scăzut.”, aflăm de la medicul balneolog, Otilia Oprișan

2. Detoxifierea, un pas important în timpul iernii

Pe lângă efectele neplăcute ale sezonului rece pentru piele, în perioada sărbătorilor se adaugă și efectul mesei de Crăciun: plăcerea de a savura preparate gustoase și consistente. Nimic greșit, mai ales dacă, după perioada sărbătorilor, poți accesa un ritual de detoxifiere, prin care să permiți corpului și pielii să se refacă, eliminând toxinele și urmele stresului.

Soluția? Sauna poate fi cea mai bună alegere pentru un obiectiv de detoxifiere, pentru că transpirația favorizează eliminarea toxinelor, iar substanțele aromate au proprietăți vindecătoare.

De asemenea, în timpul iernii, pielea este supusă unui stres, respirând mai greu pe sub straturile groase de haine, astfel că celulele moarte se pot acumula la suprafață. De aceea, un ritual de exfoliere profesională nu doar că îți va reînnoi pielea, dar o va și ajuta să se hidrateze singură, mai ușor.

3. Un plus pentru sănătate și creșterea imunității

Așa cum am menționat deja, detoxifierea este foarte important pentru sănătatea și frumusețea pielii, dar este doar primul pas. În plus, aceasta vine în ajutorul celor care suferă de dureri articulare sau musculare. Deoarece, odată cu iarna și instalarea frigului, apar diverse viroze sau probleme respiratorii.

„Sauna și masajele decongestionează și ajută la eliberarea căilor respiratorii și scad durerile articulare ce apar ca urmare a frigului. Aburii calzi pătrund în aparatul respirator, înmoaie membranele nazale, curăță nasul, gâtul și sinusurile. Iar dacă adăugăm o aromă de eucalypt, ne putem vindeca fără drumuri la farmacie, spray de gât și sirop de tuse! Căldura și masajele corporale reduc durerea din mușchi, pe care o simțim când intrăm în contact cu un virus, iar transpirația elimină toxinele din corp.”, adaugă balneologul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân