Uleiuri pentru păr: ce să folosești pentru un păr uscat, deteriorat sau lipsit de strălucire

Iată ce uleiuri pentru păr sunt esențiale în rutina de îngrijire în funcție de nevoile firului tău de păr.
  • Publicat:
Uleiuri pentru păr: ce să folosești pentru un păr uscat, deteriorat sau lipsit de strălucire
Foto: pexels

Uleiurile folosite în rutina de îngrijire a pielii nu mai sunt o noutate, dar află că ele joacă un rol important și în îngrijirea părului. Există uleiuri potrivite fiecărui tip de păr, fiecărei texturi și fiecărei nevoi, ba mai mult ele îl ajută să crească mai sănătos. Așadar, iată ce uleiuri pentru păr sunt esențiale în rutina de îngrijire în funcție de nevoile firului tău de păr.

Uleiurilor de păr se aplică același principiu ca uleiurilor pentru față: uleiurile naturale sunt bogate în vitamine, antioxidanți și acizi grași care au proprietăți importante atât pentru scalp, cât și pentru firul de păr. Pe lângă faptul că ele ajută la menținerea unei podoabe capilare sănătoase și puternice, ne ajută și să stilizăm mai ușor părul, pentru că sunt folosite pentru hidratare și prevenirea ruperii firului de păr.

Există trei uleiuri esențiale care ne ajută la creșterea părului: uleiul de rozmarin, de mentă și lavandă. Acestea se aplică direct pe scalp ca ele să fie mai eficiente și nu oferă strălucire.

Ce uleiuri pentru păr să folosești în funcție de tipul de păr

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este de multe ori lădat pentru efectele pe care le are asupra vârfurilor, pentru că are o capacitate incredibilă de a penetra în profunzime firul de păr și de a oferi hidratare. De asemenea, previne deteriorarea firului de păr în procesul de styling. Folosește-l doar pe vârfuri, lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește și șamponează.

Uleiul de ricin

Datorită vâscozității sale face părul să pară mai des, motiv pentru care multe persoane îl aplică pentru creșterea părului, deși nu există dovezi științifice care să susțină aceste aspecte. Folosește-l pe vârfuri pentru hidratare, mai ales dacă te confrunți cu un păr uscat.

Uleiul de argan

Există un motiv pentru care multe femei folosesc uleiul de argan pentru păr. Este bogat în acizi linoleic și oleic, dar și vitamina E, iar studiile arată că protejează firul de păr în urma vopsirii. Aplică pe vârfuri, după ce ți-ai aranjat părul, câteva picături de ulei de argan și te vei bucura de extra-strălucire.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline netezește părul și oferă strălucire, dar similar uleiului de cocos, folosește-l doar pe vârfuri pentru a nu încărca scalpul, mai ales dacă ești predispusă la mătreață, pentru că o poate agrava.

Uleiuri pentru păr: uleiul de jojoba

Pentru a folosi uleiul de jojoba, care oferă strălucire și hidratare, este nevoie să pui câteva picături în balsamul pentru păr.

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin îmbunătățește circulația sangvină și stimulează foliculii de păr, ceea ce ajută la creșterea părului. De-a lungul timpului a fost comparat cu minoxidilul, care este un tratament aprobat de FDA pentru creșterea părului.

Uleiul de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este o opțiune ideală pentru persoanele care se confruntă cu dermatita seboreică sau mătreața, pentru că are beneficii anti-fungice.

Uleiul de avocado

Din nou, pentru o hidratare intensă, uleiul de avocado este varianta ideală, mai ales că nu lasă părul încărcat. Este potrivit pentru părul uscat și se poate aplica de pe scalp, până la vârfuri.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale previne ruperea părului și se poate folosi înainte de coafare. Este potrivit pentru părul uscat și vârfurile deteriorate și ajută la circulația sanginvă, iar astfel ajută la creșterea părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Canabinoizii și beneficiile pentru piele
Canabinoizii și beneficiile pentru piele
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân