Canabinoizii și beneficiile pentru piele

Canabinoizii sunt compuși produși de planta cannabis și există peste 110 tipuri diferite din câte au fost identificate.
  • Publicat:
Canabinoizii și beneficiile pentru piele
Foto: pexels

Canabinoizii sunt compuși produși de planta cannabis și există peste 110 tipuri diferite din câte au fost identificate. Probabil ai auzit până acum de tetrahidrocanabinol (THC), care are efect psihoactiv, asociat marijuanei sau cannabidiol (CBD), care ajută la ameliorarea durerilor și inflamațiilor. Unii dintre acești compuși au beneficii de sănătate și wellness, iar altele sunt potrivite pentru îngrijirea pielii, precum cannabigerol (CBG) și cannabinol (CBN).

Cum funcționează canabinoizii în îngrijirea pielii?

Fiecare canabinoid are beneficii particulare, iar în prezent, multe dintre produsele de skincare vin la pachet cu un combo în ideea că dată ce sunt amestecați într-o manieră sinergică, beneficiile sunt mai mari.

Cannabidiol (CBD)

Acest compus are potențiale beneficii antiinflamatorii și conține antioxidanți responsabili pentru lupta împotriva radicalilor liberi. Pentru că are și proprietăți de netezire a pielii, CBD ajută totodată și la repararea barierei protectoare, mai ales atunci când te confrunți cu eczeme, iritații sau acnee.

Cannabigerol (CBG)

În industria de beauty este cunoscut și ca „celula stem a canabinoizilor”, iar asta pentru că este primul compus și se produce în plantă, înaint de THC. Există puține studii în privința acestui compus, dar toate vorbesc despre proprietățile sale antibacteriene și de hidratare.

Cannabinol (CBN)

Similar CBD, CBN calmează inflamațiile. De asemenea, reduce dezechilibrul producției de sebum și imperfecțiunilor și, de multe ori, este folosit și în tratamentele pentru psoriazis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân