Acidul kojic, aliatul împotriva hiperpigmentării

Află ce este acidul kojic, ingredientul care te poate scăpa de hiperpigmentare, pete produse de procesul de îmbătrânire sau semne post-acnee.
  • Publicat:
Acidul kojic, aliatul împotriva hiperpigmentării
Acidul kojic, aliatul împotriva hiperpigmentării

Încă un nou ingredient face furori în zilele de iarnă, iar asta pentru că vine în ajutorul persoanelor care se confruntă cu pete maro, hiperpigmentare și cicatrici post-acneice, în special după expunerea la soare. Este vorba de acidul kojic, care ar putea fi răspunsul problemelor tale cu tenul. Așadar, haideți să află cum funcționează acest ingrdient și cum îl putem integra în rutina de îngrijire, mai ales dacă vorbim de un ten sensibil.

Ce este acidul kojic?

Acidul kojic este o substanță derivată din ciuperci care mai poate fi creată în timpul procesului de fermentare a vinului de orez. Pentru că are capacitatea de a penetra straturile pielii și stopa producția de melanină, acidul kojic poate fi folosit ca tratament local pentru problemele de hiperpigmentare. Este sigur de folosit, dar dacă este folosit în exces poate produce iritații severe. Din acest motiv se aplică local. În schimb, poți folosit produse cu infuzie de acid pentru a estompa petele provocate de procesul de îmbătrânire, cele produse de expunerea la soare sau cele post-acneice.

Cine ar trebui să folosească produse cu infuzie de acid kojic?

Aceste produse sunt ideale pentru persoanele care au o piele cu tendință de hiperpigmentare, fie ea cauzată de expunerea la soare, post-acnee sau înaintare în vârstă. Dacă ai o piele mai sensibilă, poți adăuga produsele în rutina de seară, în cantități mici. La început, vei simți pielea mai sensibilă, la fel cum se poate întâmpla și cu retinolul. Dacă experimentezi în continuare aceleași efecte, optează pentru o concentrație mai mică.

Cum să-l incorporezi în rutina de îngrijire a pielii?

În funcție de tratamentul pe care-l alegi, acidul kojic se regăsește atât sub formă de serumuri, cât și de măști faciale, care pot fi utilizate atât în rutina de îngrijire a pielii pe timpul zilei, cât și cea de îngrijire pe timpul nopții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân