Epilarea cu laser: 7 mituri și adevăruri

Am discutat pe larg despre mituri și adevăruri legate de epilarea cu laser cu Alexandra Crâșmaru. Așadar, doare? Este o procedură costisitoare?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Epilarea cu laser: 7 mituri și adevăruri
Epilarea cu laser: 7 mituri și adevăruri

Epilarea cu laser este unul dintre cel mai intens dezbătute subiecte în materie de beauty. Deoarece tehnologia care stă la baza acestui procedeu este relativ nouă, există încă multe întrebări vizavi de eficiența metodei și de alegerea aparatului potrivit pentru a face epilare definitivă. Am discutat pe larg despre mituri și adevăruri legate de epilare cu Alexandra Crâșmaru, fondatoarea clinicii Illuma.

Epilarea cu laser este dureroasă

Parțial adevărat.

Persoane diferite experimentează senzații diferite. Depinde destul de mult de nivelul de toreranta al fiecărui pacient și de zona corpului. În zonele unde densitatea și grosimea firului de păr este mai mare și senzația de durere poate fi resimțită mai intens. Important este că după fiecare ședință, pe măsură ce firele de par se răresc și se subțiază, durerea vă fi aproape insesizabilă. În orice caz, este mult mai puțîn intensa decât  durerea resimțită în cazul epilării tradiționale cu ceară.

Mai mult decât atât, confortul pacienților în timpul tratamentelor cu laser a crescut considerabil. Echipamentul de epilare definitivă Venus Velocity pe care îl utilizăm în clinică dispune de un sistem inovator de răcire în timp real ce monitorizează permanet temperatura aplicatorului pentru siguranța și confortul fară precedent al pacientului. Cu răcirea de contact, temperatura este menținuta pe întreaga durată a sesiunii și oferă o experiența confortabilă pentru pacient.

Epilarea cu laser este definitivă

Parțial adevărat.

Epilarea cu laser este definitivă pentru firele existente pe parcursul tratamentului. Tehnologia este concepută doar pentru a elimina părul care este în creștere în mod activ, dar nu împiedica apariția de noi fire. Acestea sunt fire de par noi, ce pot fi cauzate de dereglări hormonale, factori ereditari sau anumite probleme de sănătate. Se pot elimina firele de păr existente, dar nu și firele de păr noi, care nu sunt prezente (sau nu sunt în faza de creștere activă) atunci când se face ședință de tratament. De aceea, sunt necesare ședințe de întreținere ce au loc o dată pe an, pentru a ținti posibilele fire de păr nou apărute.

Rezultatele încep să se vădă de la prima ședință

Adevărat.

Acest lucru depinde însă de fiecare echipament folosit. Pot garanta eficacitatea aparatului pe care îl utilizam în tratamentele din cadrul clinicii, unde efectele se văd de la prima ședință, cu ajutorul echipamentului Venus Velocity.

După aproximativ 10 zile de la prima ședință se poate observa o desprindere a firelor de par de la rădăcină. Este foarte important că, între ședințe, cei care apelează la epilarea definitiva să folosească numai lama de ras, fară alte modalități de epilare ce implica smulgerea firului de par. De menționat și faptul că, cu cât firul de par este mai negru și mai gros și pielea mai albă, cu atât numărul de ședințe este mai mic.

Totodată, numărul de ședințe de epilare cu laser diferă în funcție de zona și de structura firului de par. Totodată, problemele hormonale pot juca un rol important în determinarea rezultatelor, acestea ducând uneori către un număr mai mare de ședințe necesare.

Epilarea definitivă cu laser este scumpă

Depinde de comparație.

Este o discuție des întâlnită, însă aici depinde de perioada pe care o folosești pentru comparație. Da, o ședință de epilat definitiv este mai scumpă față de o ședință de epilat tradițional. Dacă vei compara costurile recurente ale epilării tradiționale pe o perioadă mai lunga de timp, vei constata că tratamentul de epilare cu laser este de fapt foarte avantajos.

Unele zone ale corpului nu pot fi tratate cu laserul pentru epilarea defintiva

Parțial adevărat.

În general depinde de particularitățile fiecărei persoane. De exemplu, anumite afecțiuni de sănătate pot împiedică epilarea definitiva pe anumite zone ale corpului. Însă atunci când nu exista alte contraindicații și se folosește aparatura performanta cum este cazul laserului din clinica noastră, epilarea definitiva se poate face pentru orice zona a corpului, fiind eficienta și sigura.

Epilarea cu laser nu poate fi realizată pe pielea bronzată

Mit!

Persoanele cu pielea bronzata au fost în general descurajate de tratamentele de îndepărtare a parului cu laser, deoarece bronzarea modifica pigmentarea lor naturala a pielii. Pe parcursul acestei proceduri, energia luminoasa este îndreptată spre pielea unde se afla parul nedorit. Pielea absoarbe o parte din energia laser înainte de a ajunge la foliculii de par. Pe măsură ce echipamentele medicale de epilare definitivă au evoluat, epilarea definitive pe tenul bronzat este posibila acum cu ajutorul unui echipament medical performant. De aceea este esențial să apelați exclusiv la personal specializat, urmând să se seteze parametrii laserului folosit în funcție de culoarea pielii la momentul ședinței de tratament. Este însă foarte important să existe minim două săptămâni de la ultima expunere prelungită la soare, pielea să nu prezinte arsuri și pacientul să urmeze întocmai recomandările specialiștilor.

Epilarea cu laser durează foarte mult – ani de zile

Mit.

O persoană sănătoasă, fară probleme hormonale, vă avea nevoie de aproximativ 6 ședințe pentru a scapă de 90% dintre firele de păr de pe corp. Cu un interval de 6-8 săptămâni între ședințe, protocolul nu vă dura mai mult de 10-12 luni. Apoi vă fi nevoie doar de o ședință de întreținere, o dată pe an.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân