Acidul azelaic, ingredientul care combate acneea și rozaceea

Atunci când vrei să-ți achiziționezi produse care să lupte împotriva acneei, pe lista priorităților ar trebui să se afle și acidul azelaic.
  • Publicat:
Acidul azelaic, ingredientul care combate acneea și rozaceea
Foto: envato

Atunci când vrei să-ți achiziționezi produse care să lupte împotriva acneei, primele ingrediente care îți vin in minte sunt acidul salicilic, peroxidul de benzoil și retinolul. Deși au o reputație foarte bună, există și alte ingrediete pe care trebuie să le ai în vizor pentru că ele oferă beneficii incredibile pentru tenul acneei. Unul dintre ele este acidul azelaic.

Acidul azelaic este un acid natural derivat din cereale precum grâu, secară și orz și se regăsește în creme, geluri sau produse spumoase care ameliorează inflamațiile, calmează acneea și îmbunătățesc revitalizarea celulară.

Acidul azelaic se numără printre produsele pe care te poți baza atunci când vrei să combați acneea și rozaceea. Fiind un antiinflamator, acest ingredient reduce inflamațiile și face acneea mai puțin vizibilă, mai puțin roșie și mai puțin iritată. De asemenea, ingredientul ajută la reducerea dimensiunilor porilor, iar astfel este dificil ca bacteriile să pătrundă și să producă hiperpigmentare și melasmă.

Bineînțeles, există câteva aspecte de care să ții cont atunci când introduci acidul azelaic în rutina de skincare. Pentru început, acesta ar trebui aplicat după ce ai curățat tenul și cu aproximativ 15 minute înainte de hidratare pentru a putea fi complet absorbit în piele. Se poate folosi atât dimineața, cât și seara și se înțelege excelent cu produsele de hidratare.

Din păcate, folosit alături de hidroxi acizi precum acidul salicilic, pot crește șansele de iritare și uscare a pielii. Ca efecte adverse pot apărea iritația, roșeața sau descuamarea. Pentru o piele sensibilă se recomandă introducerea treptată a ingredientului în rutina de îngrijire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”