Extensiile de gene sunt mai populare ca niciodată. Care sunt riscurile pentru sănătate?

Extensiile de gene sunt un trend astazi. Există însă riscuri pentru sănătate pe care le implică această procedură cosmetică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Extensiile de gene sunt mai populare ca niciodată. Care sunt riscurile pentru sănătate?

Extensiile de gene au devenit o tendință de frumusețe din ce în ce mai populară în ultimii ani. Pe TikTok, hashtag-ul #lashextensions are peste 9,4 miliarde de vizualizări.

Spre deosebire de genele false, extensiile de gene semipermanente promit să le facă  să pară mai dese și mai lungi timp de săptămâni. Nu sunt necesare reaplicarea zilnică sau mascara.

Cu toate acestea, această tendință ridică întrebări: Ce sunt de fapt extensiile de gene? Cum se aplică? Există riscuri pentru sănătate la ochi?  

Extensiile de gene sunt fibre minuscule asemănătoare cu genele reale. Sunt lipite una câte una de genele naturale la baza pleoapei.

Care sunt diferitele tipuri de extensii de gene?

Extensiile sunt realizate dintr-o serie de materiale, inclusiv fibre sintetice, cum ar fi acrilul, nurca reală sau mătase.

Cine poate aplica extensii de gene?

Extensiile de gene sunt de obicei aplicate de tehnicieni sau esteticieni certificați în saloane autorizate. Cu toate acestea, există un număr din ce în ce mai mare de servicii care nu respectă aceste condiții.

Experții sunt de părere că extensiile de gene ar trebui să fie întotdeauna aplicate de un profesionist certificat sau autorizat.

Există, de asemenea, unele lucruri de care trebuie să vă feriți ochii cât mai mult posibil, în timp ce utilizați extensii de gene.

De exemplu, dacă aveți o sensibilitate a pielii sau alergii, specialiștii recomandă mai întâi să încercați un test pentru adezivul de gene. Acesta presupune aplicarea unei cantități mici de lipici într-o altă zonă a corpului și așteptarea a 24 de ore pentru a vedea dacă există o reacție.

Dacă aveți o reacție, se recomandă să vedeți un alergolog  pentru a face un test de alergii și să vă dați seama ce componentă a extensiei sau a lipiciului cauzează reacția.

De asemenea, ar trebui să curățați extensiile pentru a menține genele sănătoase. Asigurați-vă că utilizați un demachiant pentru zona ochilor și extensiilor, deoarece unele au uleiuri care pot slăbi lipiciul. Spălați-vă pe pleoapele închise în fiecare zi pentru a ține bacteriile sub control.

Care sunt riscurile extensiilor de gene?

Riscurile implicate de extensiile de gene variază de la leziuni la iritații, reacții alergice și infecții. Astfel, există:

  • Riscul de zgârieturi sau alte traume la nivelul pleoapelor sau corneei;
  • Riscul unei reacții alergice sau iritații din lipici sau o altă componentă a extensiilor de gene (O reacție severă poate include erupții cutanate, durere, umflare și vedere încețoșată);
  • Riscul de a deteriora glandele de la marginea pleoapei;
  • Riscul de infecții bacteriene provenite Riscul de alopecie de tracțiune sau subțierea genelor naturale din cauza purtării extensiilor prea mari;
  • Riscul de disconfort ocular din cauza extensiilor de gene care interferează cu clipirea.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Rebeca Hovachimian - Web-editor
Numele meu este Rebeca Hovachimian și în calitate de studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism și Relații Publice, dețin o bază puternică în strategii de comunicare eficiente. Sunt o fire prietenoasă și, de asemenea, cu mentalitate creativă. Îmi propun să mă conectez cu audiențe ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân