7 pași simpli de urmat pentru ca tenul tău să arate mai bine peste noapte

Tenul tău lucrează din greu să se repare singur în timp ce te odihnești. Iată cum îl poți ajuta pentru ca dimineață să ai parte de rezultate cât mai vizibile!
  • Publicat:
7 pași simpli de urmat pentru ca tenul tău să arate mai bine peste noapte
7 pași simpli de urmat pentru ca tenul tău să arate mai bine peste noapte Sursa foto: Shutterstock

Oricât de mult îți dorești ca să arăți ca cele de pe coperțile revistelor de frumusețe, este dificil să ai tot timpul un ten lipsit de imperfecțiuni.

Deși există o mulțime de produse pe piață care promit o piele întinerită, rezultatele mult dorite se pot lăsa așteptate săptămâni sau chiar luni. Cu toate acestea, pentru a avea o piele mai fină și mai luminoasă peste noapte (în cazul în care ai programată o întâlnire a două zi și vrei să arăți cât mai bine), există câteva secrete pe care le poți urma și care îți pot îmbunătății vizibil aspectul pielii în doar opt ore. Urmează aceste sfaturi de îngrijire pentru a obține o piele cu mai puține imperfecțiuni!

  1. Spală-ți fața

Dacă nu-ți speli fața înainte de a merge la culcare, aceasta ar putea fi principala problemă a imperfecțiunilor prezente pe pielea ta. Asigură-te că-ți speli fața în fiecare seară înainte de culcare, chiar dacă nu te-ai machiat în acea zi. Dacă vrei neapărat să te trezești cu o piele strălucitoare, limpede și netedă, poți încerca o curățare dublă, adică să folosești mai întâi un demachiant pentru a îndepărta machiajul și apoi un gel de curățare facială (în funcție de tipul tău de piele) pentru a-ți spăla fața cu ajutorul lui și a apei. Gelurile de curățare sunt grozave pentru tenul gras sau mixt, în timp ce crema de curățare pe bază de lapte este bună pentru pielea normală sau uscată.

  1. Oferă-i o baie cu abur tenului tău

Oferă-i tenului tău o sesiune de spa la tine acasă, fie prin folosirea unui vaporizator facial, fie prin expunerea la aburi. Vaporii fierbinți vor face ca pielea ta să fie mai delicată, iar produsele și tratamentele pe care le folosești să poată pătrunde mai ușor și mai profund în piele.

  1. Exfoliază

Un exfoliant este, practic, ca și cum ai aplica un tratament facial din confortul băii tale. Îndepărtează pielea moartă și lasă un ten mai luminos și mai fin într-un singur pas. Dacă vrei cu adevărat ca pielea ta să strălucească, folosește un produs cu o exfoliere fizică și chimică.

  1. Aplică gheață

Gheața poate reduce instantaneu umflarea, inflamația și roșeața. Acest lucru poate ajuta la reducerea aspectului acneei active și, în general, îți poate face fața să arate mai strălucitoare și mai odihnită.

Cel mai simplu mod de a aplica acest truc este cu o rolă de gheață sau cu bețișoare criogenice. Dar poți, de asemenea, să înfășori câteva cuburi de gheață într-un prosop.

  1. Folosește cremă hidratantă

Indiferent de tipul tău de piele, folosirea unei creme hidratante ca ultim pas îți va bloca la nivelul pielii toate ingredientele bune de îngrijire pe care le-ați folosit înainte. Crema hidratantă îți menține pielea elastică. În plus, pielea hidratată arată mai bine.

Evident că textura cremei se alege în funcție de tipul tău de piele. Dacă ai tendința de a avea pielea grasă, probabil că vei dori să optezi pentru ceva mai light, fără uleiuri care înfundă porii, în timp ce un tip de piele uscată are nevoie de ceva mai gras.

  1. Folosește un tratament împotriva coșurilor

Dacă ai zone pe față cărora dorești să le acorzi o atenție deosebită, utilizează un tratament destinat problemelor tale. Tratamentele cu acid salicilic vor curăța porii într-un mod blând, în timp ce sulful și peroxidul de benzoil sunt puțin mai puternice și pot reduce aspectul acneei în câteva ore scurte.

Dacă ai pete uscate pe față, poți aplica crema hidratantă suplimentar pe acele zone.

  1. Odihnește-te întreaga noapte

Dacă nu dorești ca pielea ta să aibă un aspect obosit, iritat și umflat la trezire, există într-adevăr un lucru pe care îl poți face pentru a o repara. A te trezi odihnit este suficient pentru a te simți fantastic, așa că nu este o surpriză că pielea ta va face la fel. Folosește uleiuri esențiale calmante, prepară-ți ceaiul preferat și mergi la culcare puțin mai devreme.

Surse: theeverygirl.com, brides.com, prevention.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân