Ce ingredient poți adăuga în șampon pentru a preveni ruperea și căderea părului

  • Publicat:
Ce ingredient poți adăuga în șampon pentru a preveni ruperea și căderea părului
sursa foto: shutterstock

Căderea părului este o problemă cu care multe femei se confruntă. Dacă și tu ai părul fragil, poți apela la o soluție simplă și ieftină: banala plantă de rozmarin!

Rozmarinul: ingredientul miraculos ce previne rupererea și căderea părului

Rozmarinul este o plantă medicinală care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv iritații ale pielii și căderea părului.

Citește și: Căderea părului la femei – care sunt cauzele, ce soluții ne ajută?

Uleiul de rozmarin, potrivit cercetărilor, are proprietăți antiinflamatorii puternice ce favorizează vindecarea pielii și a scalpului.

Beneficiile plantei de rozmarin concurează cu produsele de îngrijire premium, cu un efort minim de realizare, dar și cu un cost redus. De asemenea, uleiul esențial de rozmarin este benefic și în cazul iritațiilor neplăcute ale scalpului. Folosit împreună cu șamponul preferat și masând bine scalpul, poți scăpa de mâncărimi și chiar și de mătreață.

Cum poți folosi combinația de șampon cu ulei esențial de rozmarin?

Toarnă cantitatea dorită de șampon în palmă și, înainte de a o aplica pe par, pune și 2-3 picături de ulei de rozmarin, amestecând bine. Șamponeaza ca de obicei, insistând pe masajul scalpului. Lasă un minut să acționeze și clătește cu apă din abundență.

Poți folosi acest ulei regenerator odată sau de două ori pe săptămâna, în funcție de cum rezonează părul tău cu el. În cazul în care resimți iritații sau disconfort după aplicarea acestuia, micșoreaza doza sau redu frecvența utilizării.

Citește și: Uleiul de rozmarin: cum ajută la creșterea părului?

Apa de rozmarin: o metodă mai blândă și mai benefică pentru șuvițele tale

Apa de rozmarin, conform specialiștilor, este și mai blândă cu scalpul decât uleiul esențial. Și o poți prepara acasă extrem de facil:

Pui două căni de apă la fiert într-o oală, adaugi câteva frunze proaspete sau uscate de rozmarin și lași la infuzat peste noapte. Pui soluția astfel obținută într-un recipient de tip spray pentru a-ți fi mai ușor să pulverizezi. Folosești această apa minune după fiecare spălare a părului. După aplicare, îți masezi scalpul atent și blând preț de câteva minute. Vei stimula și circulația sângelui, vei accelera în egală măsură și eficacitatea cu care amestectul acționează asupra rădăcinii părului.

Apa de rozmarin: plus valoarea sănătății părului tău

Dacă folosești în mod frecvent apa de rozmarin, ar trebui să observi îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește creșterea părului la 6 luni de la utilizare.

Mai mult, apa de rozmarin nu doar că stimulează creșterea părului, dar va reduce simțitor și căderea acestuia. Părul tău va fi mai sănătos, mai plin de vitalitate și mai bogat!

Surse: HealthShots, Loving Kinky Curls, Our Inspired Roots

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân