8 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire

  • Publicat:
8 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire
Sursa foto: shutterstock

De la ten gras și până la păr uscat, produsele profesionale sunt soluția pentru multe dintre problemele cu care majoritatea femeilor se confruntă astăzi. Cu toate acestea, există numeroase alimente pe care le avem fiecare în bucătăria noastră și care ne pot fi de real folos. Iată câteva dintre ele! 

8 alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire

Căpșunile pentru albirea danturii

Albirea dinților este foarte populară în rândul femeilor în ziua de azi. Toate își doresc o dantură perfectă, strălucitoare și fără defecte! Acum, poți obține asta cu sprijinul căpșunilor. Cu un conținut ridicat de acid malic, un acid care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți, căpșunile albesc smalțul dinților tăi. 

Citește și: Cum să-ți albești dinții fără multă cheltuială: alimente și substanțe la îndemână

Zahărul brun + ulei de măsline pentru exfolierea buzelor

Scruburile nu sunt mereu ieftine. Din fericire, un astfel de exfoliant este ușor de făcut acasă, printr-un amestec de zahăr brun cu ulei de măsline. Fă-ți și tu o mică rezervă și depoziteaz-o într-o cutie la îndemână în baie. Astfel, vei obține un exfoliant extraordinar care să facă parte din rutina ta de beauty. 

Papaya pentru hidratarea pielii uscate sau arse de soare

Dacă te confrunți cu exfolierea pielii după o arsură solară puternică sau dacă ai nevoie, pur și simplu, de un exfoliant facial bun, un piure de papaya poate face minuni, acționând în același timp cu blândețe. 

Aplică gentil acest amestec pe piele și lasă-l să acționeze preț de 5 minute înainte de a clăti cu apă din abundență. Acest exfoliant astfel obținut ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Are și efect antiinflamator de asemenea, astfel că arsurile solare pot fi mai ușor de suportat după aplicarea acestei paste.

Usturoiul în tratarea acneei

Te confrunți cu acneea? Nicio problemă! Ia un cățel de usturoi, taie-l pe jumătate și aplică-l în zonele cu probleme. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante, substanța din usturoi funcționează instant dacă este lăsată peste noapte pe coș.

Citește și: Masca cu usturoi, antibiotic natural pentru îngrijirea tenului

Oțetul de mere pentru mătreață

Întrucât oțetul de mere are suficientă aciditate în el, nu numai că sprijină eliminarea mătreții existente, ci și îngreunează creșterea ciupercii care formează mătreață la nivelul scalpului.

Fă un amestec din părți egale de apă și oțet și pulverizează blând pe păr după șamponare. Lasă amestecul să acționeze preț de 15 minute înainte de clătire. Repetă cel puțin de 2 ori pe săptămâna acest proces.

Avocado pentru ten uscat sau gras

Fructul de avocado este adesea ales pentru mesele delicioase, însă el poate avea și o altă întrebuințare. Dacă îl combini cu ovăz, obținând astfel o pastă, este ideal pentru pielea uscată. Dacă îl combini cu suc de lămâie, poți crea o mască facială pentru tenul gras. 

Castraveții pentru cearcăne

Un castravete proaspăt scos din frigider este perfect pentru ascunderea cearcănelor atât de nedorite în rândul femeilor. Castravetele are atât beneficii de iluminare a pielii, cât și astringente, așa că nu este de mirare că funcționează de minune.

Taie câteva felii, lasă-le să acționeze nu mai mult de 10 minute și apoi clătește blând.

Citește și: Castravetele rezolva problema cearcanelor cat ai clipi!

Sucul de lămâie pentru decolorarea subtilă a șuvițelor

Combină într-un pulverizator 2 părți suc de lămâie cu o parte apă caldă și pulverizează discret pe păr. Apoi, mergi și relaxează-te în razele soarelui pentru 1-2 ore. Vei observa o subtilă decolorare a șuvițelor tale.

Surse: Beach Body on Demand, PDH Beauty, Hub Bub

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân