5 paşi de urmat pentru un ten luminos

5 trucuri simple oferite de un make-up artist pentru a avea un ten luminos şi un machiaj care îţi va pune în valoare frumuseţea naturală.
5 paşi de urmat pentru un ten luminos

Vedetele autohtone, cu care Carmen Dincă, make-up artist AVON, a colaborat, s-au bucurat de un astfel de look la diferite şedinţe foto. Îl poţi obţine şi tu dacă vei urma cinci paşi simpli.

Ice, ice baby

Pregătirea tenului pentru un machiaj e cea mai importantă etapă.
„După somn, ideal ar fi să aplici pe faţă timp de 5-10 minute un prosop umezit în apă rece (plată sau minerală).
Asta va relaxa pielea şi-i va reda aspectul proaspăt. Dacă ai pungi sub ochi, ţine prosopul în frigider 2-3 minute, iar rezultatele se vor vedea imediat.“

Hidratare din belşug

„Alege o cremă potrivită tipului tău de ten, dar care asigură o hidratare optimă. „Ai nevoie de o cantitate mică de cremă pe care ar fi bine să o aplici prin mişcări circulare, făcând în acelaşi timp şi puţin masaj, care va pune sângele în mişcare şi
va ajuta la absorţia acesteia. Pentru a-i potenţa calităţile, pune o picătură de ulei de migdale.“

BB cream

„Pentru a evidenţia aspectul de piele sănătoasă şi luminoasă, prefer să aleg în locul fondului de ten cu acoperire medie sau mare o cremă nuanţatoare, care conţine şi factor de protecţie“, spune Carmen. Pentru un plus de luminozitate, ia o cantitate mică dintr-o nuanţă mai deschisă decât cea folosită şi aplic-o pe centrul feţei.

Un plus de strălucire

Pudra iluminatoare este un alt produs care oferă strălucire tenului. „Ia cu ajutorul unei pensule o cantitate mică şi distribui-o cu mişcări uşoare pe partea superioară a pomeţilor şi pe tâmple. Nu uita să scuturi bine pensula pentru a dispărea surplusul de pudră.“ O poţi folosi şi pentru a oferi strălucire pleoapelor.

Evidenţiază pomeţii

Un machiaj natural are nevoie de un accent de prospeţime şi poţi obţine asta folosind un fard de obraz. „Aplică-l din centrul obrazului, de-a lungul pometelui, cu mişcări uşor rotative.
Dacă nu ai un blush la îndemână, foloseşte puţin ruj (doar în nuanţe de roz sau piersică). Nu abuza de o cantitate prea mare de produs şi întinde-l bine.“

 

Articol preluat din revista InStyle.