5 greșeli de frumusețe care te împiedică să ieși din casă fără fond de ten

  • Publicat:
5 greșeli de frumusețe care te împiedică să ieși din casă fără fond de ten
Sursa foto: shutterstock

Ți-ai dori să ai un ten curat, luminos, ferm încât nici să nu fie nevoie să folosești fond de ten? Atunci trebuie să renunți la aceste greșeli în 2023! 

5 greșeli de frumusețe care îți afectează tenul

Probabil că și tu ai văzut femei cu un ten fără cusur care nu poartă deloc machiaj. Desigur, genetica poate avea o reală contibuție, însă poți ajunge și tu aici dacă te ții de o rutină de îngrijire și elimini greșelile despre care vom vorbi mai jos:

Îți storci mereu coșurile, stai numai cu mâna pe față

Cu alte cuvinte, nu îți lași tenul în pace și îl atingi des cu mâinile. Să îți storci fiecare erupție acneică, fie ea cât de măruntă, îți poate aduce cicatrici sau pete inflamatorii greu de estompat. Și dintr-un coș mic pe care ai sperat să îl „rezolvi”, te poți alege cu o rană cu adevărat vizibilă și greu de vindecat. 

Nu folosești crema SPF cu regularitate

Știu că poți uita cu ușurință, însă aplicarea SPF-ului trebuie să fie obligatorie în orice context. Nu doar vara, ci tot timpul! Chiar și-n lunile reci ai nevoie de protecție solară, căci razele UVA, responsabile cu apariția ridurilor și semnelor de îmbătrânire, îți pot afecta pielea în fiecare zi. 

Citește și: De ce trebuie să folosești SPF și în anotimpul rece. Medic dermatolog: Dacă lucrăm lângă un geam, aplicăm crema cu protecție solară la fiecare 2 ore

Nu îți cureți tenul în profunzime

La sfârșitul fiecărei zi lungi, trebuie să te demachiezi și nu numai asta, trebuie să practici o dublă curățare, să te asiguri că nu rămân pe tenul tău reziduuri care blochează porii. Îndepărtarea machiajului cu apă micelara nu este suficientă. Tenul trebuie apoi spălat cu un gel de curățare blând cu pielea, apoi clătit cu apă caldă. Abia apoi tenul este pregătit să absoarda ingredientele din serumurile de hidratare și din creme.

Citește și: Curățarea tenului, pas cu pas

Nu te hidratezi/nu dormi suficient

Cearcănele adânci sau pungile vizibile te pot împiedica să ieși din casă fără anticearcan, BB Cream sau fond de ten. Acestea sunt cauzate în primul rând de deshidratare și apoi de lipsa somnului propice. Asigura-te că bei suficientă apă și că ai un program de somn corespunzător, dar și o alimentație sănătoasă în general. 

Nu protejezi bariera naturală de apărare a pielii

Când bariera pielii este compromisă, pe tenul tău își vor face apariția iritațiile, roșeața, uscăciunea și chiar și erupțiile acneice. Și cum îți poți compromite bariera de apărare a pielii? Exfoliindu-ți prea des tenul și folosind în exces ingrediente precum retinolul și acizii. Nu uita că aceste două ingrediente trebuie folosite alternativ și nu împreună! Tenul tău trebuie să ia și pauze din când în când pentru un aspect sănătos.

Surse: SouthernLiving, India, WikiHow

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân