3 tips-uri importante pentru sprâncene frumoase

Ce ne facem dacă avem sprâncene care nu se încadrează în mod corect pe propria noastră față și se află în antiteză cu personalitatea noastră?
  • Publicat:
3 tips-uri importante pentru sprâncene frumoase
Foto: arhivă personală

Dintotdeauna, sprâncenele au reprezentat cel mai important element de pe chipul nostru, atunci când vine vorba de expresivitate, limbaj non-verbal sau personalitate. Acestea transmit de cele mai multe ori idei, cuvinte sau intenții pe care nu este neapărat necesar să le rostim. Însă ce ne facem dacă avem sprâncene care nu se încadrează în mod corect pe propria noastră față și se află în antiteză cu personalitatea noastră?

Sprâncene perfecte, în doar 3 pași

Iuliana Balind, Make-up &Brows Trainer vine cu câteva idei și sfaturi despre cum să îți menții sprâncenele frumoase, sănătoase și pline!

„În primul rând, renunță pentru o perioadă de timp să te mai pensezi în mod excesiv, privește-te și analizează-te în oglindă, încearcă să îți imaginezi care ar fi forma potrivită pentru tine (dacă ai fața rotundă, clar vei evită sprâncenele rotunde, dacă ai fața pătrată sau cu proeminențe osoase, clar vei evita sprâncenele cu formă ascuțită). Acum, în trend, sunt sprâncenele cu formă naturală, fără colțuri „agresive” și cu fire de păr așezate și pieptănate îngrijit. Stabilindu-ți forma ideală, ținând cont de trăsăturile chipului, acum poți trece la a te pensa, întotdeauna prinde ferm de la baza firele crescute în plus și smulge-le, folosind o pensetă precisă în direcția lor de creștere. Este FOARTE important să smulgi firele în direcția de creștere și să fii atentă să nu le rupi, astfel vei ajuta procesul de regenerare să fie mai rapid.

3 tips-uri importante pentru sprâncene frumoase
Foto: arhivă personală

Pentru a stimula regenerarea, poți opta ca în fiecare seară, să aplici pe sprâncene, un serum cu uleiuri și substanțe active prin mișcări de masaj local. Dacă în continuare sprâncenele tale prezintă goluri, le poți estompa folosindu-te de un creion de sprâncene cerat, cu mina nu foarte moale pentru a oferi un efect soft de umplere (nu mai sunt în trend sprâncenele foarte pigmentate, grafice și subțiri).

La final, poți umple golurile formate in partea superioara a sprâncenelor, ajutându-te de un rimel/gel de fixare ce îți va așeza frumos firele de păr începând de la un unghi de 90 grade în capetele acestora, continuând cu un unghi de 45 grade pe baza lor și terminând cu unghiul 0 pe codițe.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei vedea cum de la lună la lună, vei avea sprâncenele mult visate”, încheie Iuliana Balind, Make-up & Brows Trainer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân