De ce trebuie evitata deshidratarea

Ne dorim sa fim sanatoase, sa avem o piele frumoasa, silueta sa ne fie trasa ca printr-un inel si cu toate acestea suferim de deshidratare, o problema foarte des intalnita in randul femeilor si al barbatilor de toate varstele.
  • Publicat:
De ce trebuie evitata deshidratarea
De ce trebuie evitata deshidratarea

Ne dorim sa fim sanatoase, sa avem o piele frumoasa, silueta sa ne fie trasa ca printr-un inel si cu toate acestea suferim de deshidratare, o problema foarte des intalnita in randul femeilor si al barbatilor de toate varstele.

De ce nu bem apa? Din comoditate! Din cauza sucurilor ori a faptului ca incurcam senzatia de sete cu cea de foame. Foarte multe persoane cred ca daca nu beau apa nu vor avea retentie de apa. De fapt este chiar invers.

„Cand suntem deshidratati apa este distribuita in corp in functie de prioritati, dar ca mecanism de supravietuire, organismul va crea stocuri de apa pe care le putem observa in celulita incipienta, picioare umflate, pungi sub ochi” explica Alina Necula, specialist in terapii si remodelare corporala la salonul Tribute by George Soare.

Pentru a elimina retentia de apa trebuie sa bem si mai multa, astfel corpul nu-si mai face rezerve. Cand ne dam seama ca suntem deshidratati? Primul semn este senzatia de „gura uscata”, oboseala, lipsa concentrarii, starea de iritabilitate. Dupa un zbor cu avionul si dupa o perioada mai lunga de nopti nedormite apar fenomenele de deshidratare si retentia de apa.

„Avem nevoie de apa pentru a respira. Pentru a functiona bine plamanii trebuie sa fie plini de apa (sunt 90% apa). La astmatici nivelul de histamina creste in deshidratare. Deci, scade riscul de a dezvolta alergii ale cailor aeriene (alergii la polen, puf) daca suntem corect hidratati. Rinichii au rolul de a filtra organismul, ei elimina acid uric, uree, acid lactic si alti produsi toxici. Prin consumul de apa se impiedica si aparitia cistitei.” completeaza Alina Necula.

In plus, cei care se nu amana sa bea cele 8 pahare de apa pe zi previn constipatia, au o piele cu aspect sanatos, ochi luminosi si mai multa energie.

Important:
„Cu ajutorul apei sunt transportate in corp substantele hranitoare, hormonii, enzimele, anticorpii, oxigenul. Deci pentru a stimula digestia, a creste arderile, pentru a creste randamentul contractiilor musculare si a creste masa musculara este nevoie de cantitati mari de apa. Hidratarea este primul pas spre sanatate, piele frumoasa si un corp armonios!” spune Alina Necula, specialist in terapii si remodelare corporala.

Pont CSID: Cumpara-ti un cantar inteligent, care indica procentul de apa in organism, procentul de grasime si de masa musculara. Asa vei putea sti cu exactitate ce obiceiuri trebuie sa corectezi.

Citeste si: 8 pahare cu apa pe zi, doar un mit?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân