Curata-ti pielea prin exfoliere

  • Publicat:
Curata-ti pielea prin exfoliere
Curata-ti pielea prin exfoliere




Exfolierea pielii este o desfatare a simturilor menita sa-ti faca pielea sa straluceasca de sanatate. O activitate preferata in special de femei, exfolierea, este utila si necesara atunci cand vrei sa ai o piele curata si corect tratata.

Inainte de a incepe un astfel de tratament trebuie sa tii cont de: tipul tau de piele, de metoda pe care vrei sa o folosesti pentru a o exfolia, climatul in care traiesti si cat de des poti sa repeti aceasta operatiune.Exfolierea permite indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii si ajuta la o mai buna patrundere a cremelor hidratante in interiroul ei.

Daca alegi un gel exfoliant tine cont in primul rand de gradul de sensibilitate al pielii tale. Acet gel nu este indicat pentru genul de piele sensibila pentru ca poate provoca iritatii.

Pentru o astfel de piele alege o lotiune cu extract de galbenele sau castravete care va lucra in folosul tau si nu va permite agresionarea acesteia. Exfolierea pielii in cazul tau se va face mai rar, o data cel mult de doua ori pe saptamana.

In cazul in care esti posesoarea unui tip de piele gras va trebui sa repeti procesul de exfoliere mai des decat cele care au tenul uscat deoarece celulele moarte de la suprafata pielii dispar mai greu iar procesul de refacere este mai lent. Foloseste produse pe baza de grau sau minerale.

Iata o reteta pe pentru exfolierea pielii care poate fi preparata usor, acasa:

 – un castravete mediu decojit si dat pe razatoare

– 150 ml lapte batut

– ½ de cana de sare de mare sau de bucatarie

Castravetele  si laptele batut se amesteca intr-un bol dupa care se adauga sarea. Toata compozitia se pune intr-un blender pentru obtinerea unei paste. Inainte de a profita de masca exfolianta, relaxeaza-te facand un dus cald pentru ati deschide porii pielii. Aplica pasta pe toata suprafata corpului cu grija in zona calcaielor si a genunchilor. Las-o sa actioneze timp de 25-30 de minute si indeparteaz-o cu apa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bikini. Scurta istorie
Bikini. Scurta istorie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”