Bikini. Scurta istorie

  • Publicat:
Bikini. Scurta istorie
Bikini. Scurta istorie

Ne aflam in luna lui cuptor iar plaja s-a transformat in catwalk.

Pentru vedeta din tine, designerii propun in acest sezon o reintoarcere la stilul retro al anilor 50-piesa de rezistenta fiind reprezentata de costumul de baie intreg "one piece".

De-a lungul timpului costumul de baie a suferit multe schimbari. Daca in jurul anului 1900 doamnele se imbaiau imbricate in rochite cu maneci bufante si pantalonasi pana la genunchi astazi doar o "ata" le mai desparte de soare.

Istoria moderna a bikinilor a inceput in 1946 cand primul costum de baie prevazut cu bikini a fost adus in atentia publicului francez, socat la inceput de aceasta "inventie".

Cu toate astea, primele modele de bikini dateaza inca din vremea Romei antice, gimnastele vremii purtand la manifestarile sportive topuri si un gen de slip asemanator bikinilor, care s-ar integra perfect chiar si astazi in peisajul plajelor Californiene.

La inceputul secolului 20, costumul de baie pentru femei nu lasa foarte mult la vedere. Acesta era voluminos si incomod, lasand putina libertate de miscare.

In anii ce au urmat, codul hainelor de plaja a devenit mai putin rigid. In 1907, inotatoarea si starul de film Annette Kellerman, a fost acuzata de indecenta deoarece si-a facut aparitia pe o plaja din Boston intr-un costum de baie intreg mulat pe corp. Pasul facut de Annette le-a ambitionat pe femei si astfel in jurul anului 1917 acest gen de costum devine foarte popular.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân