Ce mâncaţi şi ce aruncaţi dacă vreţi o piele radiantă

Alimentele pe care le consumăm zilnic au o mare influenţă asupra aspectului pielii pentru că, după cum bine ştim, orice dezechiibru din interior se manifestă şi la exterior. Rezultatul: iritaţii, eczeme, coşuri şi alte probleme.
  • Publicat:
Ce mâncaţi şi ce aruncaţi dacă vreţi o piele radiantă

Alimentele pe care le consumăm zilnic au o mare influenţă asupra aspectului pielii pentru că, după cum bine ştim, orice dezechiibru din interior se manifestă şi la exterior. Rezultatul: iritaţii, eczeme, coşuri şi alte probleme.

Produsele cosmetice nu ne ajută întotdeauna să rezolvăm problemele pielii din pricina conţinutului de substanţe chimice care uneori ne fac mai mult rău. În plus, cele mai multe astfel de produse acţionează doar în straturile superficiale ale pielii, cele profunde nefiind influenţate în nici un fel.

Astfel, specialiştii ne anunţă că pielea se hrăneşte în principal începând cu straturile profunde, nu cu cele exterioare. Nu degeaba se spune că frumuseţea vine din interior. Degeaba aplicăm creme la suprafaţă, dacă straturile profunde nu sunt hrănite aşa cum trebuie.

În plus, există anumite boli care afectează aspectul pielii. Afecţiunile tiroidei, tulburările hormonale, bolile autoimune, stresul, dar şi dieta nesănătoasă sau alergiile la medicamente sunt vizibile pe piele.

Ce mâncăm şi ce ocolim dacă vrem o piele frumoasă? Dr. Nicholas Perricone, autorul cărţii „Ageless Face, Ageless Mind” („Chip fără vârstă, minte fără vârstă”, n. red.) susţine că trebuie să evităm, în primul rând, alimentele care favorizează inflamaţia şi retenţia de apă pentru că acestea duc la îmbătrânire prematură, obezitate şi alte probleme de sănătate. Reduceţi, aşadar, grăsimile saturate, zahărul şi carbohidraţii. Alegeţi alimente bogate în antioxidanţi, cât mai puţin procesate.

Pentru o piele radiantă, nu uitaţi să beţi apă, ceai verde şi de rooibos, dar şi vin roşu (cu moderaţie), consumaţi peşte gras precum somonul şi sardinele, avocado, fructe de pădure, citrice, nuci, seminţe, legume colorate, usturoi, ghimbir, scorţişoară, curcumă.

Excludeţi din dietă sau limitaţi consumul de alimente procesate, bogate în zahăr, conservanţi, grăsimi trans. Lactatele, sarea şi alcoolul trebuie consumate în cantităţi mici.

Citeşte şi: O piele frumoasă cu masaje se întreţine

Sursa: Naturalnews.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân