Albirea parului ar putea fi reversibila

S-a descoperit un remediu contra albirii parului.
  • Publicat:
Albirea parului ar putea fi reversibila
Albirea parului ar putea fi reversibila

La barbati parul alb poate fi considerat chiar sexy. Dar noua, femeilor, ne da o multime de batai de cap. Vopselele colorante sunt deocamdata cea mai buna solutie, dar daca ar exista un medicament care sa poate readuce culoarea naturala pentru firele albe? Nu-i asa c-ar fi grozav?

Mai multi cercetatori de la Universitatea Manchester si Lubeck din Germania au luat in considerare aceasta problema si s-au pus pe studiat. De curand, au descoperit o formula pentru un nou medicament ce poate reda parului albit culoarea naturala.

Deocamdata, el are efect doar pentru persoanele a caror par s-a albit din cauza unor boli sau a stresului extrem. Dar rezultatele obtinute sunt incurajatoare si pot fi considerate un pas important in repigmentarea parului alb, indiferent de cauzele care au dus la aparitia acestuia.

Pentru a obtine acest medicament, echipa de cercetatori a recreat o molecula ce apare in mod natural in organism, numita K(D)PT. Ea este similara cu hormonii din organism care stimuleaza pigmentul de par, melanina.

Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit foliculi de par de la femei cu varste curprinse intre 46 si 65 de ani si au reprodus doua boli ce duc la albirea parului – alopecia areata, un tip de cadere a parului caracterizat prin aparitia, in zone circulare, a chelirii si telogen effluvium, cadere (temporara) a parului cauzata de stres.

Ei au descoperit ca in cazul parului tratat cu acest medicament, cantitatea de melanina din foliculi a crescut semnificativ. Stimularea melaninei indica astfel faptul ca tehnica utilizarii acestei melocule poate fi folosita si ca “agent anti-albire” pentru restul conditiilor din cauza carora parul albeste.

Medicamentul este inca in faza de testare si nu se stie daca poate restabili intreaga culoare naturala a parului. Dar ne da sperante mari!

Citeste si Albirea prematura a parului
                  Par si machiaj: Fall 2008

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”