Tratament revolutionar de reintinerire, acum si in Romania

Sculptura te ajuta sa reintineresti!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tratament revolutionar de reintinerire, acum si in Romania
Tratament revolutionar de reintinerire, acum si in Romania

Incepand cu aceasta luna, romancele au la dispozitie cel mai nou tratament de reintinerire: produsul injectabil Sculptra. Acesta este singurul produs care reface volumetria faciala, pe langa corectarea ridurilor si a santurilor moderate sau severe. Sculptra se adreseaza persoanelor active, cu o viata sociala si profesionala dinamica, ce se tem de anestezia generala  si nu-si permit tratamentele cu recuperare de lunga durata.

Pentru multe dintre noi, ridurile reprezinta principala tinta in tratamentele de reintinerire faciala, fara a lua in considerare modificarile de contur care rezulta din redistribuirea grasimii si din alte alterari structurale. E bine de stiut insa ca imbatranirea produce un dezechilibru mult mai profund, intre piele, tesut adipos, muschi si oase, pe masura ce apar schimbari progresive in volumul, forma, pozitia si compozitia lor. 

Cum se produce imbatranirea ?

Dupa varsta de 20 ani, tegumentul se subtiaza odata cu varsta, cantitatea de colagen se reduce, pielea capata un aspect mai subtire, mai uscat si mai putin elastic. De asemenea, comparativ cu o fata tanara care are un volum amplu, forme rotunjite si bine conturate, la o fata imbatranita se observa pierderea plenitudinii tesutului moale in anumite zone, redistribuirea grasimii faciale, aparitia pliurilor adanci. In plus, odata cu inaintarea in varsta, chiar si oasele fetei au de suferit, aparand modificari de forma, dimensiune si de resorbtie osoasa.

Care sunt solutiile ?

Chirurgia plastica a evoluat foarte mult in ultimii ani, iar in Romania sunt disponibile destule solutii de reintinerire : injectiile cu toxina botulinica, acid hialuronic, colagen, liftingul facial, implantul de pometi etc. Cu toate acestea, niciunele nu refac in totalitate conturul fetei pierdut odata cu instalarea procesului de imbatranire, decat Sculptra, ultimul venit

Ce este Sculptra ?

Sculptra este un polimer sintetic din familia alfa-hidroxi acizilor, fiind biocompatibil (nu genereaza reactii de respingere din partea corpului uman) si biodegradabil (este complet metabolizat si eliminat de catre corpul uman). Substanta de baza (acidul poli-L-lactic), fara efect toxic, stabila chimic si fizic, este folosita in medicina de peste 30 ani, in special in compozitia materialelor de sutura resorbabile.

Cum actioneaza ?

Sculptra se injecteaza in dermul profund sau in tesutul subcutanat. Dupa injectare particulele de acid poli-L-lactic stimuleaza in mod progresiv productiea de colagen, acest proces conducand la corectarea depresiunilor de la nivelul pielii, efectul fiind vizibil la 4-6 saptamani de la administrare. El este lent resorbabil, reluarea tratamentului fiind necesara dupa abia un an, un an si jumatate.

Care sunt indicatiile acestui tratament?

Sculptra are o gama larga de indicatii in medicina estetica, in special pentru corectarea diferitelor tipuri de depresiuni prezente la nivelul pielii: riduri, santuri, cute, concavitati si anumite cicatrici. De asemenea, Sculptra este indicata pentru refacerea pierderilor majore de tesut gras, caracteristice procesului natural de imbatranire sau cauzate de diverse afectiuni specifice.

Solutia nu se injecteaza persoanelor care au eruptii cutanate pe fata: herpes, acnee etc.

Ce presupune un tratament complet cu Sculptra?

Numarul total de injectii si deci volumul total de Sculptra injectat variaza in functie de aria suprafetei care trebuie corectata.  In general, se practica trei sedinte de injectari, spatiate la doua luni, insa pot fi necesare sesiuni suplimentare de injectare pentru a obtine efectul dorit.

De asemenea, pentru rezultate cat mai bune, tratamentul Sculptra poate fi asociat cu alte substante cum ar fi toxina botulinica, pentru relaxarea musculaturii.

Care sunt medicii abilitati sa utilizeze Sculptra?

In prezent, in Romania exista doar sapte medici acreditati in utilizarea tratamentului Sculptra. Acestia au fost special pregatiti si cunosc Protocolul standard de injectare Sculptra. Solutia injectabila nu poate fi achizitionata din farmacii sau alte centre comerciale, ci doar de la cabinetele medicilor care au urmat trainingul in utilizarea acesteia.

Care sunt costurile?

Trebuie mentionat ca acest tratament se adreseaza persoanelor cu venituri ridicate, nefiind accesibil tuturor. In functie de necesarul de substanta utilizata, cat si de numarul de sedinte, pretul tratamentului Sculptra se poate ridica la 5.000 – 10.000 de euro.

In Romania, Sculptra este lansat de compania farmaceutica Sanofi-Aventis, cu sustinerea medicilor esteticieni Mihaela Leventer si Dana Jianu.

“Sculptra este un produs care asigura reconturarea fetei afectata de imbatranire. Volumul pierdut este inlocuit de tesut propriu care se dezvolta treptat dupa  injectarea Sculptra.”, spune Dr. Mihaela Leventer, Presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRME).

" Sculptra – un instrument medical pretios in restabilirea armoniei si volumelor fetei ce ne ajuta sa dobandim un plus de frumusete si sa pastram pentru mai mult timp un chip mai tanar, fara bisturiu.", spune Dr. Dana Jianu, Vicepresedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.


Citeste si Scapa de riduri fara bisturiu
                 
Senzatii cosmetice tari

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”