Afla totul despre hainele care avantajeaza silueta!

Urmezi o dieta sanatoasa si faci exercitii regulat, insa cu toate astea nu reusesti sa arati exact asa cum iti doresti? Secretul ar putea sta in felul cum te imbraci. Citeste si afla micile trucuri pe care ti le propunem.
  • Publicat:
Afla totul despre hainele care avantajeaza silueta!
Afla totul despre hainele care avantajeaza silueta!

Garderoba este nici mai mult nici mai putin decat o arma secreta. Nu te va ajuta sa slabesti, insa iti va subtia silueta, cu conditia sa stii cum sa combini hainele. Trucurile vestimentare sunt o alegere foarte buna atat in cazul in care tocmai ai demarat un program de slabire personalizat, dar si in cazul in care urmezi deja o dieta de ceva timp si mai ai doar cateva kilograme de dat jos. Alege hainele cu atentie si intelege ca micile artificii sunt cheia marilor succese!

Hainele si maniera in care le combinam sunt aspecte definitorii atunci cand vine vorba de proportionarea corespunzatoare a particularitatilor siluetei. Culorile, formele, structura si natura materialelor reprezinta elemente capabile sa schimbe sau sa sculpteze liniile trupului in functie de preferinte si de tendintele vestimentare.

Echilibrul e totul
Pentru a demara procesul de schimbare, trebuie sa incepi cu tine. Mergi in fata unei oglinzi si priveste-te cu atentie. Incearca sa delimitezi mental linia trupului, forma si curburile siluetei. Gaseste proportiile firesti si vezi unde anume exista mici inconveniente. De exemplu, unele femei nu au talia foarte bine delimitata, in timp ce altele au picioarele groase sau coapsele prea late, ori decolteul prea putin generos. Trebuie sa ai in vedere in primul rand natura structurii tale osoase, pentru ca aceasta influenteaza cel mai mult dispunere muschilor si a tesutului adipos. Zonele care trebuie observate in mod special sunt gatul, latimea umerilor, a soldurilor si a bratelor. Acestea trebuie echilibrate cu ajutorul manierei in care alcatuim tinutele. Daca trupul tau este mai lat in prima jumatate si mai ingust in a doua, va fi nevoie sa folosesti obiecte vestimentare care fac partea de sus sa para mai mica, in vreme ce pentru a doua jumatate ar trebui sa imbraci haine mai largi. In acest fel vei obtine echilibrarea siluetei. La fel se intampla si in cazul in care zonele sunt inversate. Daca partea de jos a trupului este mai voluminoasa decat cea de sus, este bine sa folosesti si accesorii care atrag privirea catre zona mai supla. Gablonturile si bijuteriile masive sunt foarte indicate in acest caz.

In plus, iti poti imbunatati felul in care stabilesti echilibrul dintre partile corpului prin stabilirea zonei care suscita greutatea cea mai mare. Posteriorul, sanii si coapsele sunt cele mai grele zone pe care sistemul osos trebuie sa le sustina. De aceea, orice arie a trupului care nu se incadreaza in linia generala a acestuia trebuie ajustata in aparenta, iar hainele sunt o modalitate foarte buna in acest scop.

Masura conteaza, nu eticheta!
Daca echilibul vizual este important, la fel de importanta este si alegerea masurii potrivite. Ea poate parea simpla, insa foarte multe femei fac alegeri neinspirate in acest sens. Acestea cred ca daca o haina se muleaza pe trupurile lor, inseamna ca ea este si potrivita acestora. Insa lucrurile nu stau asa. Cel putin in marea majoritate a cazurilor nu stau asa. Hainele ar trebui sa fie pe masura siluetei, nu sa o ascunda, dar nici sa stranga. Cel care poate sublinia cel mai bine liniile naturale ale corpului este croitorul; insa nu toate femeile isi permit sa apeleze la serviciile unuia. Asa ca, pentru a evita sa imbrace haine prea largi sau prea mici pentru ele, acestea trebuie sa invete sa aleaga. Si sa stie cum sa treaca peste dezamagirea pe care le-o creeaza oscilatia greutatii, trecerea de la o masura la alta. Cea mai buna modalitate de a depasi o astfel de situatie este sa fie mereu constiente ca hainele trebuie alese in functie de maniera in care se potrivesc trupului. Daca vin bine, atunci sunt cea mai buna alegere. Si totusi, ca sa fii sigura ca alegi masura corecta, asigura-te ca intre piele si haina pe care vrei sa o cumperi exista o distanta cam de latimea unui deget.

Iubeste-ti trupul!
Uneori, cel mai important lucru este sa iti accepti corpul. Nu intotdeauna si nu toate femeile pot ajunge sa arate aidoma fotomodelelor. Important este sa fii multumita de tine, sa ai incredere in sarmul si personalitatea ta, si sa te imbraci pe masura. Masura naturala a taliei si cea pe care ne-o dorim sunt in multe cazuri doua lucruri foarte diferite. Exista posibilitatea ca particularitatile osoase si musculare sa nu permita sculptarea siluetei conform planului. De aceea, aceeptarea este singura solutie. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la dieta sau la exercitiile la sala, ci doar ca este bine sa fii realista cu privire la telul pe care ti l-ai propus. Presiunile media trebuie ignorate. Este crucial ca femeile sa inteleaga ca eforturile de a slabi nu sunt in van, si ca acestea scot la iveala sanatatea si frumusetea, prcum si pofta de viata.

Reguli vestimentare pentru o silueta mai supla
Daca vrei sa pari mai supla si sa iti imbuntatesti aparitia, urmeaza regulile pe care ti le propunem in continuare!

1) Imbraca-te in aceeasi gama coloristica!
Inseamna sa porti aceeasi culoare, fie ca alegi nuante tari, inchise (maro, negru sau bleumarin), fie ca optezi pentru tonuri mai deschise ale aceleiasi culori, alternate. Umbre de bej, coral sau bleu se asorteaza foarte bine culorii de fond. Daca ai senzatia ca nuantele deschise te ingrasa, poarta aceeasi culoare din cap pana-n picioare si ai sa vezi diferenta.

2) Alege materialele cu atentie!
Evita tesaturile tari, scortoase si grele, precum si pe cele creponate sau cutate. De asemenea, este bine sa stii ca nici materialele stil lycra nu te avantajeaza, in cazul in vrei sa pari mai supla. Acestea nu fac altceva decat sa scoata in evidenta pana si cea mai mica neregularitate a siluetei. Alege materiale fluide, permisive, care urmeaza in mod firesc linia trupului.

3) Mascheaza coapsele si abdomenul lasat!
Evita pantalonii cu elastic in talie, mulati. Opteaza pentru o pereche de pantaloni nu prea stramti, cu talie inalta, fara buzunare. In cazul in care vrei sa maschezi o talie nu foarte supla, imbraca pantaloni care sa nu aiba talia inalta. Cel mai bine este sa fie croiti la o lungime rezonabila, sa inceapa un pic sub linia taliei si sa nu fie foarte lungi, insa asigura-te ca trec de nivelul gleznei.

4) Pentru picioare mai lungi
Alege o pereche de pantaloni lungi, care ating podeaua. Acestia trebuie sa aiba o croiala dreapta, sa fie simpli, si este bine de stiut ca dungile subtiaza si lungesc. Evita pe cat posibil pantalonii trei sferturi!

5) Nu subestima puterea pantofilor!
O pereche de pantofi cu toc ar putea fi exact ceea ce cauti in cazul in care vrei sa pari mai slaba cu pana la 3 kilograme. Tocurile inalte echilibreaza apaarenta generala si te fac sa pari mai slaba. Nu le evita deci!

Articol exclusiv online (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Beauty Guide
Beauty Guide
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân