Beauty Guide

Vrei sa arati senzational, dar nu esti sigura de trucurile pe care ai fi tentata sa le incerci? Ai auzit zvonuri incredibile, si nu stii unde se afla adevarul. Citeste in continuare, si ai toate sansele sa il gasesti!
  • Publicat:
Beauty Guide
Beauty Guide

1. Este fardul sclipitor daunator pentru ochi?
Este posibil ca acest tip de fard sa afecteze ochiul, mai ales cand este vorba de persoane care poarta lentile de contact. In cazul in care micile particule de fard sunt prinse sub lentile, acestea pot ajunge sa zgarie literalmente corneea, fapt ce conduce in multe dintre situatii la infectii serioase. Pentru a evita prinderea particulelor de fard intre cornee si lentilele de contact, aplica-le intotdeauna inante de a te machia. In plus, asigura-te ca te demachiezi in fiecare seara inainte de a merge la culcare.

2. Sunt bune cremele anticelulitice?
Nu exista studii care sa arate ca exista vreo crema anticelulitica eficienta impotriva acestei probleme de care sufera din ce in ce mai multe femei. Cremele specializate actioneaza asupra pielii si o intind, insa dilema adanca, depozitele adipoase din tesut, nu este nici pe departe rezolvata sau ameliorata. Totusi, este posibil sa observi o oarecare imbuntatire a aspectului pielii imediat dupa folosirea cremei, iar asta pentru ca aceasta actioneaza asupra circulatiei locale, imbunatatind-o, ameliorandu-i tonusul si statusul general. Insa acest efect nu este specific actiunii cremelor anticelulitice, el putand fi inregistrat si in cazul lotiunilor de corp obisnuite, puternic hidratante. In plus, nu este nici de lunga durata, fiind obeservat doar pe perioada folosirii cremei/lotiunii respective.

3. Cremele impotriva hemoroizilor actioneaza asupra pungilor de sub ochi?
Se pare ca da. Ingredientul activ continut de aceste produse se regaseste sub forma de benzocaina, element care ajuta la contractarea vaselor de sange. Acest proces se reflecta intr-o micsorare vizibila a pungilor de sub ochi. Ca orice lucru bun,. are si un revers al medaliei care, in acest caz, consta in faptul ca aceste creme pe baza de benzocaina sunt foarte slab hidratante. De aceea, evita sa le folosesti foarte des, si apeleaza la ele doar in caz de urgenta. Aplicand o astfel de crema in exces, deshidratezi pielea ochilor si este posibil ca in acest fel sa apara leziuni si cute in acea zona, obtinand astfel nici pe departe efectul scontat. In plus, pe langa iritatii si mici leziuni locale, poti dezvolta o alergie la benzocaina.

4. Cum pot impiedica strangerea fardului?
Prin eliminarea intregii cantitati de sebum care modifica aspectul si consistenta fardului. Pentru a reusi acest lucru, foloseste o baza pentru fard, neutra ca si culoare. Produsul este usor de gasit si exista si sub forma de crema, pentru o varianta mai hidratanta. Daca nu agreezi totusi aceasta idee, incearca si varianta cu pudra compacta. Preseaza tamponul cu care aplici pudra pe toata suprafata pleoapei si apoi intinde fardul. Pentru a evita acumularea machiajului, incearca sa folosesti mai mult farduri sub forma de pudra, si nu lichide sau sub forma de baton.

5. Cum pot scapa de un tatuaj?
In principiu, tatuajele se in departeaza cu ajutorul laserului. Din cauza ca nu toate laserele pot inlatura diversele culori utilizate la realizarea tatuajelor, va fi nevoie sa mergi la o clinica unde exista mai multe aparate de acest fel. Personalul care efectueaza operatia de indepartare a tatuajului trebuie sa fie calificat si sa aiba experienta in domeniu. Este bine sa stii ca unele tatuaje sunt mai greu de indepartat decat altele. In acest sens, cele multicolore, precum si cele recente sunt problematice. Si cele de culoare maro s-ar putea dovedi greu de inlaturat, mai ales ca in acest caz, pielea se innegreste in timpul procesului. Acesta dureaza in general 4 pana la 8 sedinte, necesitand o saptamana de pauza intre programari.

6. Exista o maniera fericita de a stoarce cosurile?
Exista, insa ai nevoie de timp ca sa o poti stapani. Trebuie sa incepi prin a aplica o compresa calduta pe zona in care a aparut cosul, timp de cateva minute.  Apoi, cu ajutorul unei bucati de panza subtire, tatoneaza pielea din imediata apropiere a umflaturii. Nu apasa insa prea tare, ca sa nu vatami tesutul. Dupa ce reduci inflamarea, foloseste o lotiune dezinfectanta sau o masca pentru ten gras.

7. Cum aleg fondul de ten potrivit mie?
Este dificil sa gasesti varianta cea mai feiricta pentru culoarea tenului tau, dar nu este imposibil. De aceea, in loc sa renunti la idee si sa continui sa cauti ceva ce nu exista, opteaza pentru varianta pe care ti-o propunem, si anume combinarea a doua nuante. Trebuie sa fie neaparat produse de acelasi fel, pentru acelasi tip de ten si sa aiba termene de garantie identice. Dupa ce ai amestecat culorile, una mai inchisa si una mai deschisa, aplica amestecul pe obraz. Acesta este zona cea mai indicata pentru a gasi nuanta potrivita. Verifica apoi alegerea la lumina naturala, pentru a fi sigura ca ai obtinut efectul potrivit. Daca ai tenul gras, pudreaza usor fata cu un produs matifiant, pentru a evita look-ul lucios. Daca tenul tau este uscat, foloseste o crema hidratanta ca baza pentru machiaj si prepara-ti masti specifice tipului tau de ten.

8. Poate epilarea peste alunite sa cauzeze cancer?
Este posibil ca atunci cand te epilezi peste o alunita crescuta in afara sa sporesti inmultirea celulelor cu caracter precanceros continute in aceasta. Totusi, asta nu inseamna ca orice alunita are sanse sa devina melanom, situatie accentuata de epilarea cu ceara in acea zona. Este bine insa sa mergi la un medic si sa iti evalueaza natura alunitei, chiar daca nu prezinta motive de ingrijorare.

Articol exclusiv online

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Hello, Angelina!
Hello, Angelina!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân