Abdominoplastia – soluţia pentru o talie de viespe

Stilul de viaţă nesănătos, alimentaţia dezechilibrată, sarcina şi vârsta si-au lăsat amprenta inestetică asupra corpului dumneavoastră şi nu mai sunteţi mulţumiti de aspectul fizic? Abdominoplastia vă poate reda linia armonioasă a corpului, eliminând pielea încreţită, întărind muşchii abdominali şi aplatizând abdomenul. Cine nu-şi doreşte să arate bine?
17.06.2013
Abdominoplastia – soluţia pentru o talie de viespe

Stilul de viaţă nesănătos, alimentaţia dezechilibrată, sarcina şi vârsta si-au lăsat amprenta inestetică asupra corpului şi nu mai sunteţi mulţumiti de aspectul fizic? Abdominoplastia vă poate reda linia armonioasă a corpului, eliminând pielea încreţită, întărind muşchii abdominali şi aplatizând abdomenul.

Cine nu-şi doreşte să arate bine?

Hotărârea de a scăpa de surplusul de grăsime din zona abdominală este în strânsă legătură cu percepţia pe care o are fiecare persoană în parte despre un abdomen perfect. Această dorinţa este susţinută constant şi de imaginea unei siluete perfecte promovate în mass media de către persoanele publice. Atât femei, cât şi bărbaţi, apelează cu încredere la această procedură, după ce dietele şi exerciţiile fizice nu au dat rezultate.

”Abdominoplastia este o metodă chirurgicală solicitată de foarte multe persoane care îşi doresc un abdomen plat şi estetic. De asemenea, poate fi de mare ajutor femeilor care au avut sarcini multiple şi au muşchii abdominali mult depărtaţi.


Este important ca fiecare persoană să respecte câteva reguli generale înainte de intervenţie, pentru un rezultat cât mai bun: să renunţe la consumul de băuturi alcoolice şi tutun cu câteva săptămâni înainte şi, după intervenţie, să întrerupă administrarea medicamentelor anticoagulante, să curăţe foarte bine pielea din zona de intervenţie cu săpun medical antibacterian pentru a reduce riscul de infecţii şi să întrerupă alimentarea organismului cu cel puţin 6 ore înainte de intervenţie”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale.

Ce presupune intervenţia în sine?

Abdominoplastia se realizează sub anestezie generală sau rahianestezie/peridurală, internarea fiind obligatorie. Ca timp operator, această procedură poate dura între 2 şi 4 ore, iar în funcţie de complexitatea operaţiei, externarea se va face în următoarea zi sau după 2-3 zile de spitalizare.

Intervenţia presupune refacerea tensiunii musculare la nivelul trunchiului, refacerea tonusului muscular la nivelul peretelui abdominal, remodelarea şi suturarea fasciei abdominale (pentru întărirea peretelui abdominal), repoziţionarea estetică a ombilicului, precum şi, în multe cazuri, reconturarea precisă prin liposucţie, pentru estomparea zonei de tranziţie a grăsimii şi eliminarea flancurilor localizate.

Se recomandă repausul la pat în primele zile şi evitarea activităţilor fizice intense pentru 3-4 săptămani postoperator. Pentru o vindecare în condiţii optime, este necesară purtarea unei burtiere elastice timp de 1-2 luni.

Când este abdominoplastia contraindicată?

Femeile care doresc să mai rămână pe viitor însărcinate, nu sunt candidatele ideale pentru abdominoplastie, deoarece muşchii verticali ai abdomenului refăcuţi în urma tratamentului se pot distanţa din nou în perioada gravidităţii.

De asemenea, persoanele care sunt în timpul unui proces de slăbire, sunt sfătuite să amâne operaţia de abdominoplastie până după stabilizarea rezultatelor dietei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?