DACĂ IUBEȘTI PE CINEVA CARE FUMEAZĂ, SPUNE-I CARE ESTE REALITATEA!

  • Publicat:
DACĂ IUBEȘTI PE CINEVA CARE FUMEAZĂ, SPUNE-I CARE ESTE REALITATEA!

Fie că este vorba despre un prieten, membru al familiei sau partener, cei mai mulți dintre noi cunosc pe cineva care fumează.

E posibil să fi încercat să se lase, dar să fi dat greș din cauza confuziei. Să renunțe complet la tutun și la nicotină este întotdeauna cea mai bună alegere pe care o pot face. Însă, dacă nu reușesc acest lucru, există alegeri mai bune decât continuarea fumatului. Când informațiile sunt disponibile și formulate clar, norul de confuzie începe să se disipeze, iar fumătorii pot accesa alte alternative pentru a lăsa țigările în urmă.

Îi poți susține pe cei dragi în călătoria lor pentru renunțarea la fumat, oferindu-le informațiile de mai jos:

  1. Este un aspect adesea înțeles greșit, însă cauza principală a bolilor legate de fumat, cum ar fi cancerul pulmonar, o reprezintă nivelul ridicat de substanțe nocive care se află în fumul produs de o țigară aprinsă.
  2. Pentru toată lumea există opțiuni mai bune. În cazul fumătorilor, produsele fără fum sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului. Produsele fără fum sunt exact așa cum le spune numele – fără fum, ceea ce înseamnă că pot produce niveluri considerabil mai mici de substanțe nocive în comparație cu țigările.z
  3. Alternativele fără fum, așa cum sunt produsele care încălzesc tutunul în loc să îl ardă, săculeții cu nicotină, snus și țigările electronice oferă nicotină fără ardere. Nicotina creează dependență și nu este lipsită de riscuri, însă produsele fără fum sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Ca în cazul oricărui produs, este important să te informezi și să alegi o alternativă fundamentată științific, testată temeinic și care provine de la un producător de renume.

 

Pentru a afla mai multe despre produsele fără fum și pentru a-i ajuta pe cei dragi să lase țigările în urmă, accesați www.ardereaesteproblema.ro

Material realizat cu susținerea Philip Morris România

foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Spune “Adio!” țigărilor
Spune “Adio!” țigărilor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân