Carne de porc, proaspătă, muşchi (fripturi), cu os, carne slabă cu grăsimi separabile, gătită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 830
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.272
Acid glutamic g 3.711
Alanină g 1.391
Arginină g 1.565
Histidină g 0.988
Cistină g 0.274
Betaină mg 3.3
Valină g 1.229
Prolină g 0.982
Serină g 1.014
Fenilalanină g 1.009
Glicină g 1.098
Hidroxiprolină g 0.085
Triptofan g 0.289
Treonină g 1.068
Izoleucină g 1.15
Leucină g 1.999
Lizină g 2.16
Metionină g 0.666
Tirozină g 0.962
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.684
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.465
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.9
Acizi graşi trans (total) g 0.112
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 58.74
Aport caloric / Energic total kcal 254
Lipide / Grăsimi (total) g 16.71
Proteine g 24.29
Minerale
Calciu mg 31
Cupru mg 0.094
Fier mg 0.81
Fosfor mg 194
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 318
Seleniu µg 38.7
Sodiu mg 76
Zinc mg 3.21
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina A, IU IU 12
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 35
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.482
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.379
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.705
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.331
Vitamina B6 mg 0.436

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being