Cristina Rus si Ionut Iftimoaie

Au fost cele mai inalte vedete de la concursul „Dansez pentru tine”. Cristina atingea pe tocuri 1,80 centimetri, Ionut Iftimoaie a reusit dansuri elegante de la inaltimea celor 100 de kilograme distribuite perfect pe 1,87 centimetri. „Am
  • Publicat:
Cristina Rus si Ionut Iftimoaie
Cristina Rus si Ionut Iftimoaie

Cristina Rus

Chef de viata pentru invingatori
In perioada in care s-a antrenat la Buftea, cate 7 ore pe zi, nu a slabit deloc. „Dar mi s-au tonifiat muschii si ma simt excelent. Le spun acum tuturor celor care vor sa faca gimnastica aerobica ca mai bine merg la sala alaturata si se apuca de dansat. E greu, dar merita.” Frumoasa blonda care si-a lansat de curand primul album solo, „O alta viata”, chiar are… o noua viata. „Majoritatea prietenilor mi-au spus: «Cristina, eu nu stiam ca tu poti sa dansezi». Prima oara m-a cam suparat aceasta afirmatie. Acum insa cunosc fiecare pas de la mai multe stiluri si pot sa ma laud ca ma misc corect. Eu ma integrez repede si ma mulez pe ceea ce imi cer oamenii. Am invatat ca, in dans, trebuie sa ai atitudine si placere de a dansa. Ceea ce nu se stie este ca atitudinea o obtii dupa ce muncesti pana iti vine rau. Eu am avut febra musculara tot concursul. Am tratat-o cu aspirina, cu dusuri calde, dar de trecut imi trecea oricum doar cand ajungeam din nou in sala de repetitii.”

Singura pe scena
Imediat dupa concurs, a debutat ca artista solo. „Pentru noua mea cariera mizez pe cheful meu de viata si pe faptul ca ii fac pe oamenii din jurul meu sa se simta bine. Filosofia mea este ca nu se poate sa traiesti numai rau sau numai bine. Un echilibru oricum exista.” Spune ca s-a facut cantareata ca sa vada oamenii care o inconjoara distrandu-se. „Initial, voiam sa dau la Facultatea de Drept, apoi mi-am schimbat brusc optiunea si am intrat la Teatru dupa doar doua saptamani de pregatire. Am un prieten care imi da telefon ca sa-i aduc noroc. Sper sa le aduc noroc multor oameni din viata mea.” Pe Bogdan, partenerul ei de dans, l-a ajutat cu ceva mai mult. „Imi place ca el nu s-a apucat de prostii dupa ce mama lui a murit. Si e important ca la o varsta frageda sa se simta invingator, sa ii intre in cap ca munca inseamna succes si sa stie ca poate in orice moment din viata.”

Ionut Iftimoaie

„Nu sunt un dictator cu mine insumi”
Coordonatele lui Iftimoaie sunt 1,87 centimetri si 100 de kilograme. „Cele mai bune rezultate din cariera mea le-am dat intre 98 si 102 kilograme.” Ce face pentru aceste proportii? In primul rand, nu mananca de 10 ani prajeli, ciorba, sarmale si alte specialitati romanesti. „In timpul liber nu fac nimic neobisnuit sa ma mentin. Nu sunt un dictator cu mine insumi. Cand nu ma antrenez, nu iau aminoacizi, proteine si vitamine. Multi se asteapta sa am un regim de viata drastic. Eu cred ca sunt liber.” Atat ar putea sa spuna in aceasta privinta: „Ca sa ai un corp aproape de perfectiune, in proportie de 75% conteaza alimentatia. Asta inseamna sa fii constant, sa mananci alimente sanatoase si sa nu sa scapi, cand nu te vede cineva, la cine stie ce prostii. Eu mananc curat. Adica prefer un gratar, o farfurie de paste si 5 litri de apa usor carbogazoasa pe zi. Oricum, cantitatea de apa depinde de anotimp si de cat ma antrenez”.

Muschi elastici si explozivi
Antrenamentele pentru box se impart in doua categorii. „Cand sunt in faza de mentinere, un antrenament pe zi si, cu o luna inainte de un meci, doua antrenamente. Eu pun putin accent pe sala de forta. Nu am nevoie de muschi voluminosi, ci elastici si explozivi. Acesta e tipul de muschi care iti trebuie ca sa-ti casapesti adversarul.” In cariera lui, a avut 27 de meciuri la amatori, toate castigate, si 33 de meciuri la profesionisti, din care cinci infrangeri si un egal si 19 meciuri incheiate inainte de limita de timp. In iunie, revine pe ringul de box cu un meci important impotriva unui rus. Cu dansul a fost insa alta poveste. Pentru fiecare stil a facut 6-7 ore de antrenament pe zi. „Atunci cand ma antrenez pentru box, intensitatea este imensa. Un antrenament poate dura doar 40 de minute, dar, dupa el, abia pot sa ajung sub dus. Inainte de «Dansez pentru tine», stiam stilul de dans pe care il cunosc toti in Romania: «Bateam din palme cand auzeam muzica». Dupa concurs, am primit complimente de la un dansator profesionist, Razvan Mazilu.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Jessica Alba
Jessica Alba
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being