Mini-sandwish-uri la cuptor, cu Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru’

Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru' este alegerea care schimbă jocul, mai ales că este un produs cu eticheta curată, gust fin și ingrediente alese.
  • Publicat:
Mini-sandwish-uri la cuptor, cu Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru'
Mini-sandwish-uri la cuptor, cu Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru'

Mini-sandwish-urile sunt întotdeauna un succes garantat dacă vrei să scapi de grija gătitului, iar aceste mini-sandwich-uri cu chifle sunt crème de la crème. Șuncă, brânză și ceapă caramelizată, toate aceste ingrediente sunt așezate între chiflele moi și untoase.

Cum se fac mini-sandwish-urile cu chifle și Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru’

Ingrediente:

  • Șuncă din Piept de Pui Matache Măcelaru’: Șunca este alegerea care schimbă jocul, mai ales că este un produs cu eticheta curată, gust fin și ingrediente alese.
  • Ceapă caramelizată: ai nevoie doar de o ceapă, sare kosher, zahăr, ulei de măsline extra virgin și răbdare pentru a face ceapă caramelizată. Nu este atât de greu precum pare.
  • Glazură cu unt și mac: sub nicio formă nu sări peste această glazură delicioasă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci unt topit, semințe de mac, usturoi tocat pentru a obține topping-ul perfect pentru aceste chifle.
  • Chifle: moi, pufoase și ușor dulci, chiflele au devenit rapid populare și se găsesc în orice supermarket.
  • Maioneză: un strat subțire de maioneză adaugă un gust intens acestor sandwish-uri.
  • Muștar cu miere: adaugă o notă ușor dulce și acidulată, completând perfect ceapa caramelizată.
  • Brânză: adaugă o aromă intensă și se topește frumos.

Mod de preparare:

Prepară ceapa caramelizată

Aceasta e partea care cere cel mai mult timp, dar merită. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa tăiată subțire și presară sare și zahăr.

Redu focul la mediu-scăzut și gătește ceapa amestecând ocazional până devine moale și dulceagă, cu o textură asemănătoare cu gemul, aproximativ 25 de minute. Las-o să se răcească.

Preîncălzește cuptorul la 175°C

Între timp, prepară glazura cu unt și mac: topește untul, adaugă semințele de mac și usturoiul tocat. Amestecă bine și lasă deoparte.

Asamblează sandwish-urile

Taie chiflele pe jumătate, îndepărtează partea de sus și unge baza cu un strat subțire de maioneză (după gust).

Se pune o felie de șuncă urmată de o felie de brânză, iar procesul se repetă după gust.

Unge cu muștar cu miere cea de-a doua jumătate de chiflă, apoi adaugă ceapa caramelizată răcită. Dacă dorești, poți pune un pic mai mult muștar deasupra cepei. Pune partea superioară a chiflelor la loc, apoi unge-le bine cu glazura cu unt și mac. Coace până când brânza se topește și chiflele sunt rumenite și aurii.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult