Cheesecake de post: un desert delicios, fără ingrediente de dulce

Află că Internetul este plin de rețete prietenoase pentru perioada postului așadar, venim către voi cu o rețetă delicioasă de cheesecake de post.
  • Publicat:
Cheesecake de post: un desert delicios, fără ingrediente de dulce
Foto: shutterstock

Dacă ținem post nu înseamnă că trebuie să renunțăm la poftele noastre, mai ales când simțim nevoia de ceva dulce: o prăjitură, un desert cremos, o înghețată, de ce nu? Află că Internetul este plin de rețete prietenoase pentru perioada postului așadar, venim către voi cu o rețetă delicioasă de cheesecake de post.

Rețetă cheesecake de post

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g biscuiți vegani (fără lapte și ouă)
  • 100 g margarină vegană topită

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g tofu moale
  • 400 g cremă de cocos (partea solidă, nu lichidul)
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1/4 cană de făină
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Coaja și sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pregătește crusta: Biscuiții se macină într-un robot de bucătărie până devin pulbere fină. Se adaugă margarina vegană topită și se amestecă până când biscuiții sunt bine încorporați. Această compoziție se presează într-o formă de tort cu fund detașabil și se așează uniform pe fundul formei. Se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru a se întări.

Pregătește umplutura: Într-un blender, se amestecă toful moale, crema de cocos, zahărul pudră, făina, esența de vanilie, coaja și sucul de lămâie până obții o compoziție cremoasă și omogenă. Se toarnă compoziția peste crustă și se nivelează suprafața.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când marginea este ușor aurie și centrul este stabil. Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor cu ușa deschisă timp de aproximativ o oră. Transferă cheesecake-ul în frigider și lasă-l să se răcească complet timp de cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan