Fost inginer Google: Oamenii vor atinge nemurirea în următorii 8 ani. Ce presupune integrarea omului cu tehnologia

  • Publicat:
Fost inginer Google: Oamenii vor atinge nemurirea în următorii 8 ani. Ce presupune integrarea omului cu tehnologia
Foto: Envato

Oamenii ar putea atinge nemurirea în următorii 8 ani. Este declarația unui fost inginer Google, Ray Kurzweil, care spune că tehnologia va juca un rol important în prelungirea vieții omenești.

Expertul a declarat că progresul în domeniul biotehnologiei și al ingineriei genetice ar putea duce la posibilitatea de a extinde viață umană, până la punctul în care oamenii ar putea să trăiască pentru totdeauna, potrivit Daily Mail.

În timpul unei prezentări la conferință de tehnologie, TED, Ray Kurzweil a explicat că această realizare va fi posibilă prin intermediul nanotehnologiei, care ar putea fi utilizată pentru a repara celulele umane.

Nanotehnologia, unealta nemuririi

Potrivit lui Kurzweil, nanotehnologia ar putea ajuta la crearea unui „corp înlocuitor”, care ar putea fi folosit pentru a înlocui celulele deteriorate sau afectate de boli, inclusiv cancer. El a susținut că acest proces, asemănător celui din filmul „Star Trek”, ar putea fi posibil în următorii 20 de ani.

Specialistul a subliniat că această realizare ar putea fi efectuată prin intermediul unui „bridge” (punte tehnologică), care ar permite oamenilor să se integreze cu tehnologia. Expertul a explicat că această tehnologie ar putea îmbunătăți abilitățile cognitive și fizice ale oamenilor, permițându-le să trăiască mai mult și să-și dezvolte mai mult potențialul.

Fostul angajat Google a făcut și alte predicții care s-au adeverit

Deși există mulți sceptici, Kurzweil a declarat că aceasta este „o decizie pe care oamenii vor să o ia”. Specialistul a precizat că, dacă oamenii sunt dispuși să depună efortul necesar pentru a atinge nemurirea, acest lucru ar putea fi posibil în viitorul apropiat.

Fostul angajat Google a făcut și alte predicții, de-a lungul timpului, care s-au adeverit. În 1990, el a prezis că cel mai bun jucător de șah din lume va pierde în fața unui computer până în 2000 și s-a întâmplat în 1997, când Deep Blue l-a învins pe Gary Kasparov.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân