Care sunt situațiile declanșatoare de stres în preajma sărbătorilor de iarnă și cum să le faci față

Este oare cea mai frumoasă perioadă a anului? Privește partea plină a paharului și încearcă să treci peste toate situațiile declanșatoare de stres în preajma sărbătorilor de iarnă!
  • Publicat:
Care sunt situațiile declanșatoare de stres în preajma sărbătorilor de iarnă și cum să le faci față
Care sunt situațiile declanșatoare de stres în preajma sărbătorilor de iarnă și cum să le faci față Sursa foto: profimedia

Perioada din preajma Crăciunului ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă din an. Cu toate acestea, apar situații declanșatoare de stres în preajma sărbătorilor de iarnă, care ne fac să uităm de spiritul Crăciunului și de bucuria acestuia.

De Crăciun familiile se unesc, cadourile și mâncărurile sunt din abundență, iar amintirile se înmulțesc. Pe de altă parte, soarele apune mult mai devreme, vremea de afară este rece, iar calendarul este încărcat cu fel și fel de sarcini obositoare. Din această cauză, această perioadă a anului poate aduce pentru unii dintre noi multe sentimente dureroase, anxietate și stres.

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să depășești momentele dificile din preajma sărbătorilor într-un mod sănătos!

Ai un sentiment de extenuare și de presiune intensă atunci când te gândești la sezonul sărbătorilor de iarnă?

Probabil că ai așteptări mult prea mari. Sărbătorile sunt atât de stresante pentru că există o mulțime de sarcini pe care dorești să le duci la bun sfârșit. Sărbătorile au ritualuri sau activități repetitive, așa că ar trebui să te gândești bine dacă efectuarea acestor activități îți servește propriul interes.

Identifică sarcinile prioritare, iar dacă acestea sunt epuizante, atunci renunță. Respectă-ți propria fericire și încearcă să nu faci nimic din necesitate.

Dacă ai de-a face cu epuizare în acest sezon de iarnă, stabilește limitele timpului personal și spune nu dacă simți că asta te va face să te simți mai bine.

Te simți singur în preajma sărbătorilor de iarnă?

Indiferent dacă această perioadă a anului îți amintește de membrii familiei care nu se află în preajmă din diferite motive, încearcă să rezolvi această lipsă prin schimburi de cadouri cu prietenii tăi și toți cei dragi ție. Absența familiei în pragul Crăciunului poate da sentimentul de singurătate, dar nu trebuie să-l lași să te acapareze. Fă orice te face fericit și petrece timp de calitate cu colegii, prietenii și toți acei oameni care te fac să te simți iubit și sprijinit.

Te simți stresat financiar în preajma sărbătorilor?

Perioada sărbătorilor de iarnă ar trebui să fie despre a petrece timp alături de cei dragi, nicidecum despe a cheltui bani. De cele mai multe ori alegem să ne arătăm iubirea cu ajutorul cadourilor. Dincolo de lista de cumpărături pentru cadourile de Crăciun, cheltuim bani pe ținute noi, mâncare și băuturi.

Fii atent la buget și fii sincer cu oamenii cu care petreci cea mai mare parte din timp. Rezumă-te la tradiții care sunt mai accesibile pentru bugetul tău din acest an. Spre exemplu, cadourile făcute în casă, cum ar fi bijuterii, lumânări sau tablourile, pot ajuta la limitarea cheltuielilor și pot fi mult mai apreciate decât un cadou cumpărat din magazin.

Adunările de familie sunt declanșatoare de stres?

Poate că nu te înțelegi cu anumiți membri ai familiei sau poate că evenimentele în familie sunt pur și simplu extenuante. Poate că membrii familiei tale nu sunt de acord cu felul tău de a gândi și din această cauză ajungeți să vă certați la fiecare întâlnire. Cel mai bun sfat este să stabilești limite sau să te îndepărtezi complet de situație. Este în regulă să spui „Nu, mulțumesc” sau „Nu mă pot implica în această conversație”. Când stabilești limite, informează-ți familia în prealabil, pentru a fi conștienți la ce să se aștepte.

Surse: theeverygirl.com, thewillowsatredoak.com, augustinerecovery.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân