PREMIERĂ. Un test de sarcină pe bază de salivă, unic în lume, disponibil din 2023

  • Publicat:
PREMIERĂ. Un test de sarcină pe bază de salivă, unic în lume, disponibil din 2023
Foto: Captură Youtube

Primul test de sarcină pe bază de salivă din lume, dezvoltat de o companie israeliană, va fi disponibil în farmaciile din Europa, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite şi Israel în primul trimestru al anului 2023, anunță producătorii.

Potrivit acestora, testul de sarcină bazat pe salivă SaliStick este ușor de folosit, igienic și oferă rezultate precise în doar câteva minute.

Datele preliminare indică faptul că noul test de sarcină bazat pe salivă are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97% în depistarea hormonului de sarcină (HCG – gonadotropina corionică umană).

Reprezentanții companiei producătoare (Salignostics) au declarat că testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual.

„Acest test poate fi făcut oriunde, la orice oră. Este noninvaziv, ușor de manevrat și elimină nevoia de mostre de urină în depistarea timpurie a sarcinii”, au adăugat aceștia.

Deși prețul unui astfel de test de sarcină pe bază de salivă nu a fost comunicat, producătorul menționează că acesta va fi unul accesibil.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân