10 reguli esențiale pentru o prietenie sănătoasă și de lungă durată

Chiar dacă relația ta de prietenie pare solidă și de încredere, aceasta are nevoie de susținere din partea ambelor persoane. Descoperă echilibrul de care orice relație de prietenie sănătoasă și de lungă durată are nevoie.
  • Publicat:
10 reguli esențiale pentru o prietenie sănătoasă și de lungă durată
10 reguli esențiale pentru o prietenie sănătoasă și de lungă durată sursa foto: shutterstock

Cu toții ne dorim ca prieteniile noastre să dureze pentru totdeauna. Dar cum poți să-ți dai seama dacă un prieten îți este cu adevărat prieten? Dacă acesta dorește doar să te folosească pentru că se află într-un moment din viață mai dificil?

La fel ca și în cazul relațiilor amoroase, găsirea celui mai bun prieten poate fi dificilă. Prietenia este fundația solidă a oricărei relații. A ști să fii un prieten cu adevărat bun și să fii prezent atât la momentele bune din viața celuilalt, cât și la cele mai puțin plăcute este vital. Iată 10 semne că amândoi sunteți pe drumul cel bun pentru a deveni prieteni pe viață:

  1. Amândoi oferiți și primiți în mod egal

Da, extremele se atrag, dar acest lucru s-ar putea să nu fie întotdeauna avantajos într-o relație de prietenie. Dacă unul oferă mereu, iar celălalt primește mereu, prietenia nu este echilibrată și, în cele din urmă, vor apărea resentimente.

  1. Petreceți timp de calitate împreună

Dacă trece jumătate de an fără să vă întâlniți și să comunicați, nu fi surprins dacă persoana pe care o considerai cel mai bun prieten nu te mai face o prioritate în viața lui.

  1. Sunteți de încredere

Nu fi acea persoană care întârzie mereu, anulează planurile în ultimul moment sau îi lasă pe alții în așteptare. Timpul tău nu este mai valoros decât al altcuiva, iar aceste acțiuni sunt egoiste și de prost gust. În cel mai bun caz, oamenii le vor tolera, dar se vor gândi la tine ca fiind o persoană în care nu pot avea încredere. Dacă ai un motiv întemeiat pentru anulare, asigură-te că tu ești cel care va face planurile pentru următoarea întâlnire.

  1. Există comunicare reciprocă

Nu aștepta ca alții să-ți citească gândurile. Dacă ești supărat dintr-un anumit motiv, nu ascunde asta. Dacă nu ai starea necesară de spirit pentru a duce un plan la bun sfârșit, nu căuta scuze proaste și mărturisește-i celuilalt tot ceea ce simți. De asemenea, a exprima verbal cât de mult îți apreciezi prietenii este o practică bună care îți va întări relația de prietenie.

  1. Calitatea depășește cantitatea

Cu siguranță ai auzi că este mult mai bine să te limitezi în ceea ce privește numărul de prieteni. Un număr restrâns de prieteni, dar de calitate este mult mai benefic și mai sănătos. Nu încerca să formezi relații strânse de prietenie cu prea multe persoane. Sunt dificile de contruit și riscați să creați relații toxice, în schimbul celor de prietenie.

  1. Nu-l judecați și nu-l controlați pe cel de lângă voi

Dacă tu crezi că îi ajuți pe ceilalți dându-le sfaturi atunci când ei nu au cerut acest ajutor, s-ar putea să te înșeli. Dacă critici în loc să inspiri și controlezi în loc să fii susținător, prietenii tăi nu vor veni prea des să-ți ceară ajutorul. Vor dori să evite din a se simți judecați pe cât posibil.

  1. Prietenii apropiați cresc împreună

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci tot ce face prietenul tău. A crește împreună poate însemna pur și simplu să vă susțineți unul pe celălalt. Prietenii buni ar trebui să fie pe aceeași lungime de undă, așa că trebuie să decizi ce fel de energie vrei în viața ta.

  1. Simțiți că vă potriviți cu adevărat

Fii sincer cu tine și descoperă dacă dorești cu adevărat ca acea persoană să facă parte din viața ta și să construiți o prietenie. Descoperă dacă ți-e dor de ea după o perioadă mai lungă în care nu interacționați și gândește-te dacă te simți fericit cu adevărat atunci când te afli în compania ei.

  1. Există încredere emoțională

Aici nu ne referim doar la a avea încredere în cineva să ajungă la timp sau să facă ceea ce a spus că va face. Este important să poți avea încredere în prietenul tău atunci când dorești să-i divulgi un secret. Secretul tău trebuie să fie de acum și secretul lui. Mai mult de atât, un prieten adevărat te va asculta atunci când ai o problema pe care dorești să i-o exprimi și va fi fericit pentru reușitele din viața ta.

  1. Oferiții momente blânde de critică constructivă atunci când este necesar

Dacă ai un prieten bun care spune lucrurilor pe nume, dar în mare parte le spune într-un mod care să te rănească, acesta nu este cu adevărat un prieten bun. Vei ajunge să îl elimini din viața ta, fără să conștientizezi, în momentul în care vei găsi cel mai bun prieten care te va susține indiferent de situație.

De unde știi dacă un prieten are cu adevărat grijă de tine? Critica lui este limitată. Rămâne sincer față de tine, dar încearcă totodată să aducă argumente contructive, care să aibă un impact pozitiv asupra ta. De asemenea, îți urmărește tonul și observă cum reacționezi la ceea ce tocmai a spus, astfel încât să nu meargă prea departe și să-ți rănească sentimentele.

Surse: cosmopolitan.com, zanniee.com, hellogiggles.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân