7 lucruri pe care ar trebui să ți le spui atunci când treci prin momente grele

Cu toții trecem prin momente grele în viață. Apar inevitabil și unele sunt mai greu de depășit decât altele, iar uneori simți efectiv că te sufocă. Descoperă ce ai de făcut pentru a trece mai ușor peste aceste perioade.
  • Publicat:
7 lucruri pe care ar trebui să ți le spui atunci când treci prin momente grele
7 lucruri pe care ar trebui să ți le spui atunci când treci prin momente grele sursa foto: shutterstock

Cu toții trecem prin momente dificile precum multiple despărțiri, pierderi financiare, pierderi profesionale, depresii sau momente de anxietate. Lista poate continua din păcate, însă trebuie să conștientizezi că aspectele negative din viața ta sunt inevitabile și că nu ești singurul care trece prin asta.

Ceea ce este important este legat de modul prin care încerci să treci peste momentele dificile și gândurile care îți trec prin minte. Este important să rămâi pozitiv într-o măsură cât mai mare cu putință și să încerci să-ți înțelegi, în primul rând, propria persoană. Uite ce ar trebui să-ți spui în aceste momente dificile:

  1. Totul se va termina

Niciun eveniment din viața ta nu durează la nesfârșit. Astăzi poate că este o zi îngrozitoare, dar s-ar putea ca mâine toate aceste momente neplăcute să dispară și să te aștepte o zi ceva mai relaxantă. Te deprimi singur spunând „mereu mi se întâmplă asta”, „de ce mi se întâmplă mie asta” sau „se întâmplă iar”. Aceste fraze negative nu fac decât să-i inducă creierului tău o stare intensă de neliniște. Încearcă să gândești ceva mai pozitiv și vei observa procese uimitoare.

  1. Voi fi mai puternic în urma acestei situații

Când încerci să încadrezi momentele dificile din viață în momente de consolidare și de învățare, acestea capătă un sens complet nou. Dintr-o dată, situația ta actuală care te poate epuiza devine ca o rutină repetată la sala de forță. Repetările sunt o luptă și îți provoacă dureri, dar dacă tu continui să mergi înainte, ajungi la un nivel ridicat de rezistență și forță mentală.

  1. Încearcă să progresezi ușor, dar continuu

Dacă nu încerci să mergi înainte și să treci peste momentele dificile, probabil o să te scufunzi în gânduri negre, iar situația se va înrăutăți considerabil. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în cazul momentelor grele din viață este să progresezi ușor dar continuu. Când apare anxietatea din cauza unor astfel de momente, cel mai indicat ar fi să:

∙ faci mișcare aproximativ 15 minute pe zi

∙ bei un pahar în plus pe apă în fiecare zi pentru o mai bună hidratare

∙ citești o carte în fiecare lună

∙ încerci să-ți depășești fricile în fiecare zi

Ultimul punct este critic. Depășirea fricilor și a momentelor grele din viață necesită să faci pași mici, până când devii cât de cât confortbil cu situația în care te afli. Când progresezi în fiecare zi, nu ai timp să fii prea îngrijorat de un anumit moment dificil. Vei trece cu ușurință peste el.

  1. Totul va fi bine într-un final

S-ar putea ca tu să nu simți asta, dar este cât se poate de adevărat. Totul va fi bine, deci și tu vei fi bine. Această vorbă simplă este de fapt un adevăr pe care probabil nu l-ai luat prea des în considerare, dar va trebui să o faci de acum în colo dacă dorești să treci cât mai ușor peste momentele grele din viață.

  1. Respiră

Inspiră și expiră. Fă asta de câteva ori, până când simți că respirația ta este sub control. Când lucrurile merg prost, respiră adâng. Repetă de câte ori este nevoie și fii curajos să depășești momentele dificile.

  1. Nu ești singur

S-ar putea să te simți ca și cum ești singur pe pământ, mai ales atunci când te afli în mijlocul unei situații dificile. Dar nu ești singur. Există oameni care te iubesc și care sunt dispuși să te ajute la orice oră.

  1. Trecem prin asta cu toții

Mai ales în astfel de situații, un mare confort poate fi găsit în acest adevăr: trecem cu toții prin asta. Nimeni nu face față acestor situații singur și nimeni nu trebuie să treacă singur prin asta.

Surse: upnorthparent.com, medium.com, tinybuddha.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân