5 motive pentru care ți se îngrașă foarte repede părul. Nu mai face aceste greșeli!

Vrei să știi de ce ți se îngrașă părul foarte repede? Iată câteva motive de care, cel mai probabil, nu știai!
  • Publicat:
5 motive pentru care ți se îngrașă foarte repede părul. Nu mai face aceste greșeli!
Sursa foto: shutterstock

Tuturor ni se îngrașă părul uneori, este un proces natural. Dar dacă simți că părul tău este tot mai gras, câteodată chiar și la câteva ore după ce l-ai spălat, cel mai probabil îl speli și îl aranjezi în mod greșit. Ia în considerare cele mai frecvente greșeli și soluțiile pentru fiecare din ele. Iată care sunt acestea! 

Păr gras: ce greșeli duc la îngrășarea acestuia?

Îți speli părul prea des

Chiar dacă poate suna ilogic, să îți speli părul prea des poate duce la îngrășare. De ce? Scalpul devine uscat după fiecare spălare, astfel că produce și mai mult sebum pentru a se rehidrata. Mai mult, la nivelul scalpului trăiesc bacterii benefice ce au rolul de a menține un echilibru și de a păstra nivelul pH-ului.

Nu șamponezi suficient

Și șamponarea insuficientă poate cauza îngrășarea rapidă a părului. Asigură-te că foloseșți suficient șampon și că masezi părul atent la rădăcini în timpul procesului, atenție, folosind mișcări blânde.

Clătești părul cu apă fierbinte

Pielea scalpului se poate usca foarte tare dacă este expusă la apă fierbinte, ceea ce duce la creșterea producției de sebum. Încearcă să clătești părul cu apă călduță sau chiar rece. Părul tău va fi mai strălucitor și plin de vitalitate!

Îți treci degetele prin păr prea des

Femeile care au tendința de a-și trece des degetele prin păr și de a-și folosi mâinile pentru aranjarea șuvițelor au în general părul gras. De ce? Ei bine, murdăria și uleiurile naturale de pe suprafața palmelor ajung în păr, îngrășându-l excesiv.

Faci abuz de ustensilele de styling

Peria, placa, ondulatorul… toate acestea pot fi responsabile pentru îngrășarea rapidă a părului. Încearcă să eviți folosirea lor în exces. Pe lângă îngrășare, acestea distrug și calitatea firului de păr, deteriorându-l astfel.

Tratamente naturiste pentru păr gras

Dacă ești adepta tratamentelor naturiste, poți încerca la tine acasă câteva măști naturale cu aloe vera, ulei de cocos sau arbore de ceai.

Masca pe bază de aloe vera

Aloe vera îndepărtează excesiv sebumul și produsele de styling, calmează pielea scalpului și protejează firele de păr. Aplică pe lungimea părului câteva picături de ulei de aloe vera, lasă să acționeze preț de 30 de minute, șamponează și clătește cu apă din abundență . Rezultatele vor fi uimitoare: un păr mai moale la atingere și mai sănătos.

Mască pe bază de ulei de cocos

Uleiul de cocos poate hidrata în profunzime firele de păr și ajută la îndepărtarea excesului de sebum. Masează-ți scalpul cu ulei de cocos, lasă-l să acționeze o oră, apoi șamponează cu produsul preferat.

Masca pe bază de ulei din arbore de ceai

Cercetările au arătat că uleiul din arbore de ceai poate îndepărta mătreața, mâncărimile de la nivelul scalpului și sebumul în exces. Integrează și tu uleiul din arbore de ceai în măștile preferate și vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară!

Sursa: bestlifeonline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân