Repararea părului după vacanța de vară

  • Publicat:
Repararea părului după vacanța de vară

Vacanța s-a terminat, dar părul încă păstrează amintirea verii, una care deseori este neplăcută. Decolarea, uscăciunea și vârfurile despicate sunt cele mai comune probleme pe care vara le lasă în urmă.
Luna septembrie este cel mai bun moment pentru a începe repararea intensivă a podoabei capilare.

Păr cu vârfuri deteriorate

Dacă ți-ai petrecut vacanța la soare, nu te mira că părul este uscat și cu vârfuri despicate. Deși există și produse care promit remedierea vârfurilor deteriorate, cea mai bună soluție este o tunsoare care să asigure părului un aspect sănătos.

Nu trebuie să-l scurtezi foarte mult, un centimetru poate fi suficient de cele mai multe ori. Însă poți folosi și EIMI Flowing Form pe lungime și inclusiv pe vârfuri pentru a le hidrata și a netezi cuticula. Produsul creează o netezime perfectă și care asigură o suplețe naturală. El reduce aspectul de frizz, dar și protejează părul de căldura ustensilelor de coafat, când este aplicat înaintea folosirii lor.

Păr fragil

Dacă ți-e dor de părul tău dinainte de vacanță, rezolvi ușor cu un drum la salon pentru un tratament de numai 15 minute. Wellaplex reușește să refacă structura părului, aducându-i forță de la rădăcină la vârf. Însă și acasă putem continua hidratarea și catifelarea părului folosind produsele de îngrijire din gama Oil Rreflections (șampon, balsam, elixir, mască și uleiuri), care lasă părul de până la 3 ori mai neted decât alte produse similare. Părul devine nu doar frumos, ci și mătăsos și ușor de aranjat.

Nu uita să folosești un spray de protecție termală înainte de a folosi instrumentele de coafat pentru a proteja părul de uscare.

Păr decolorat

Razele UV decolorează părul și îl fac fragil. Ai venit din vacanță cu foarte multe nuanțe de culoare și cu multe tonuri de alamă. Pentru a reîmprospăta culoarea îngălbenită, ai nevoie de un tratament profesionist în salon, adică de un toner care să elimine nuanțele calde, pentru ca mai apoi să folosești acasă un șampon și balsam special pentru păr vopsit (precum Color Recharge) pentru a menține culoarea vibrantă.

Păr plin de reziduuri

Praful, fumul și polenul nu sunt sigurele reziduuri pe care părul le poate acumula. După o vacanță la malul mării, el va avea și urme de sare și clor. Color Renew curăță ușor culoarea oxidativă în profunzime, fără să deschidă culoarea naturală, pentru că nu conține perhidrol, și pregătește părul pentru o nouă colorare. Acest tratament îl vei găsi tot în salon, după care poți purifica părul acasă folosind șamponul Invigo Aqua Pure, care elimină impuritățile de la nivelul scalpului și apoi închei tratamentul cu sprayul EIMI Glam Mist pentru a readuce strălucirea părului, care protejează părul de uscăciune și acțiunea nefastă a razelor UV.

2 soluții de prevenție

  1. Părul tău are nevoie de protecție UV pe timpul verii, așa cum și pielea ta are. Pe viitor, în vacanțele cu soare, folosește sprayul Invingo Color Brilliance Miracle BB sau Invigo Vitamin Conditioning Mousse înaintea expunerii la soare pentru a preveni deteriorarea părului.
  2. Folosește o mască peste noapte. La fel cum pielea poate fi calmată de o loțiune aftersun, o mască hidratantă va face minuni atunci când o lași să acționeze în timp ce tu dormi. Poți încerca Nutri-Enrich Mask la 3-4 zile, care va proteja părul de apă sărate și razele UV.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui