Aloe Vera – Beneficii pentru piele și păr

Aloe vera se află printre ingredientele naturale care pot fi foarte bune pentru tenul și părul nostru. Află cum se folosește corect.
  • Publicat:
Aloe Vera – Beneficii pentru piele și păr
Foto: shutterstock / Aloe Vera – Beneficii pentru piele și păr

Pe lângă un ten lipsit de imperfecțiuni, toate ne dorim o piele catifelată, luminoasă și plăcută la atingere. Pentru ca pielea să arate perfect apelăm la diferite produse foarte costisitoare și care uneori pot fi bogate în ingrediente dăunătoare pentru tenul nostru. Aloe vera se află printre ingredientele naturale care pot fi foarte bune pentru tenul și părul nostru. Uite câteva detalii despre acest ingredient care te vor convinge de beneficiile pe care le poate aduce în procesul tău de îngrijire.

Ce este aloe vera?

Aloe vera este cunoscută de foarte mult timp datorită proprietăților sale de vindecare. Acest ingredient natural se găsește în foarte multe produse cosmetice de îngrijire a corpului, tenului sau părului și vine la pachet cu numeroase vitamine, enzime, minerale, acizi grași și nu în ultimul rând, acidul salicilic.  Poate fi folosită sub formă de gel, pudră, tinctură sau pur și simplu frunza propriu-zisă.

Beneficiile pentru ten

Iată care sunt beneficiile pentru ten aduse de aloe vera.

∙ Hidratează pielea

Ingredientul este de ajutor în hidratarea oricărui tip de ten. În cazul unui ten uscat, ingredientul poate fi amestecată de minune cu un ulei vegetal, iar în cazul unui ten mixt sau gras, este strict recomandată utilizarea frunzei de aloe vera.

∙ Curăță pielea și previne apariția acneei

Acest ingredient curăță în profunzime tenul datorită conținutului său bogat în enzime care este de ajutor în ușoara exfoliere a tenului. Exfolierea cu aloe vera ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața tenului într-un mod blând, fără a usca pielea.

∙ Aloe Vera calmează pielea

Cum bine este cunoscut faptul că gelurile cu aloe vera sunt de mare ajutor în calmarea pielii ce tocmai a trecut prin procesul de epilare, nu e de mirare că acest ingredient ne poate calma și tenul. Aceasta are efect antiinflamator, analgezic, ameliorează cu succes iritațiile și regenerează pielea datorită fitosterolului întâlnit în componența sa.

Întinerește aspectul tenului

Poate una dintre cele mai cunoscute atribuții aduse de aloe vera este întinerirea pielii. Aloe vera estompează ridurile datorită beneficiilor sale în hidratare. Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât scade riscul ca ridurile să apară. Mai mult de atât, pielea constant hidratată rămâne în permanență elastică.

Care sunt beneficiile aloe vera pentru păr?

Așa cum tenul se poate bucura de numeroase beneficii, același lucru se întâmplă și în cazul părului.

∙ Reduce apariția mătreții

Mătreața este una dintre cele mai comune probleme întâlnite și este acea afecțiune care provoacă mâncărime și cojire la nivelul scalpului. Gelul din interiorul frunzelor, în contact cu pielea se simte rece, iar acest lucru calmează pielea și posibilele inflamații apărute. Mai mult de atât, datorită vitaminelor, mineralelor și altor acizi întâlniți în componența acestei plante, pielea poate fi calmată, favorizând în final vindecarea.

∙ Aloe Vera reduce căderea părului

În combinație cu uleiul de măsline sunt surse bogate în vitamina A și E care ajută la întărirea firelor de păr. Pe lângă acest avantaj, cele două ingrediente alimentează scalpul cu sânge, menținând astfel sănătatea firelor de păr și oferind o creștere mai rapidă a acestora.

De mare ajutor părului gras

Datorită proprietăților sale de hidratare, poate fi considerat un ingredient deloc benefic părului gras. Acest lucru este total greșit și din fericire, ingredientul s-a dovedit a fi de mare ajutor în clătirea părului gras.

Un bun balsam de păr

Gelul de aloe vera este considerat un balsam de păr natural care conferă firului de păr strălucirea dorită, lăsându-l ușor de pieptănat. Un astfel de balsam se poate face prin simpla aplicare a gelului sau prin combinarea mai multor ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie, uleiul de măsline, oul sau diferite uleiuri esențiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân