Deficitul de vitamina E: cauze, simptome, tratament

Iată ce semne apar atunci când te confrunți cu deficitul de vitamina E, dar și care sunt cauzele care duc la această carență.
  • Publicat:
Deficitul de vitamina E: cauze, simptome, tratament
Foto: envato

Deși este rar întâlnit, deficitul de vitamina E poate avea repercursiuni serioase asupra organismului. Iată care sunt semnele care îți indică faptul că te confrunți cu deficit de vitamina E.

Cauzele deficitului de vitamina E

Vitamina E este esențială în organism, iar asta pentru că posedă proprietăți antioxidante. Principala cauză a deficitului de vitamina E stă în spatele alimentației necorespunzătoare. Uleiurile vegetale sunt principala sursă de vitamină E. De asemenea, problemele cronice de intesin sau bolile genetice pot favoriza această carență. Printre acestea se numără și pancreatita, boala lui Crohn sau problemele de vezică biliară.

Deficitul de vitamina E: consecințe

În urma deficitului de vitamina E pot apărea probleme de vedere, dar și anemie hemolitică, din cauză că sunt afectate globulele roșii.

Ce trebuie să faci dacă ai deficit de vitamina E

Deficitul de vitamina E se tratează cu ajutorul suplimentelor. Bebelușii născuți prematuri au un aport redus de vitamina E, motiv pentru care trebuie să se prevină o potențială anemie.

O alimentație bogată în vitamina E poate reduce această carență. În acest sens este nevoie să consumi cereale, uleiuri vegetale, ouă, verdețuri și kiwi. Cu toate astea, automedicația cu suplimente nu este recomandată, deoarece aceste substanțe posedă proprietăți anticoagulante și nu sunt deloc recomandate pacienților care suferă de ulcer digestiv sau care s-au confruntat cu un accident vascular cerebral.

Semne că suferi de deficit de vitamina E

  • Probleme de vedere
  • Dificultate la mers, probleme de coordonare
  • Maladii frecvente- sistemul imunitar este afectat
  • Oboseală
  • Probleme de coordonare a mișcărilor
  • Dureri musculare- vitamina E joacă un rol esențial pentru sănătatea oaselor

Sursă: Top Santé 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân