Vitamina C și rolul ei pentru un sistem imunitar puternic (P)

  • Publicat:
Vitamina C și rolul ei pentru un sistem imunitar puternic (P)

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă și poate mai mult ca oricând auzim în jurul nostru vorbindu-se despre importanța vitaminei C pentru imunitate și pentru un organism puternic.

L-am invitat pe domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, să ne spună mai multe despre beneficiile acesteia, dar și despre ce recomandări are pentru un stil de viață sănătos.

Ce beneficii are vitamina C pentru organismul nostru și unde o găsim?

Vitamina C este unul dintre antioxidanții despre care auzim vorbindu-se în special în sezonul toamnă-iarnă, iar rolul său este unul esențial pentru funcționarea multor procese ale organismului nostru și implicit pentru o imunitate puternică.

Vitamina C (acidul ascorbic) nu poate fi produsă în organismul uman, însă necesitatea ei atinge mai multe paliere: pentru sistemul imunitar, structura osoasă, absorbția fierului și ameliorarea anemiilor feriprive (deficit de fier), pentru o piele sănătoasă, în procesul de vindecare a plăgilor, a arsurilor.

Cele mai bune surse de vitamina C sunt fructele și legumele: portocală, kiwi, lămâie, grepfrut, cireșe, căpșuni sau fructe de pădure, legumele cu frunze verzi, precum broccoli, spanac, varză, dar și conopida, morcovii sau ardeiul gras.

Pentru că de multe ori stilul actual de viață nu ne permite să ne luăm toți micronutrienții și vitaminele necesare doar din alimentație sau nu avem mereu acces la alimente din surse 100% naturale, putem apela și la ajutoare din exterior, cum ar fi, spre exemplu, suplimentele alimentare.

Atunci când suntem obosiți, dezechilibrați emoțional sau când avem o perioadă de suprasolicitare fizică și intelectuală, suplimentele reprezintă o primă alegere. Acestea au rol de suport al organismului în situații de boală sau chiar de ameliorare în afecțiuni minore precum răceli, gripă, alergii, tuse, imunitate scăzută.

Care sunt primele semne că sistemul nostru imunitar este slăbit?

Atunci când, în ciuda unui program normal de odihnă, resimțim timp de mai multe zile sau săptămâni o stare generală de oboseală, este un prim semnal că imunitatea noastră este scăzută.

De asemenea, răcelile frecvente și în special formele mai severe ale acestora (bronșite, pneumonii), mai ales dacă răcim mai mult de 2-3 ori într-un sezon, sunt clar un semn că nu ne aflăm în cea mai bună formă.

Alte semnale mai pot fi: durerile musculare frecvente, inflamațiile, infecții dese la nivelul urechilor și sinusurilor, probleme digestive și chiar anumite afecțiuni ale pielii, precum herpesurile sau eczemele.     

Contribuie Vitamina C la prevenirea răcelii și gripei?

Vitamina C poate fi, cu siguranță, un aliat pentru a trece mai ușor prin răceală și gripă. Însă este nevoie să îi asigurăm organismului și o alimentație sănătoasă și echilibrată, să evităm sedentarismul, să ne hidratăm corespunzător și să avem un somn de calitate.

De multe ori nu este ușor să îndeplinim toate aceste „sarcini” cu brio, de aceea putem să venim în sprijinul organismului și cu ajutor din exterior, pentru ca sistemul imunitar să funcționeze adecvat. Spre exemplu, suplimentele naturale și vitaminele pot duce la un echilibru optim pentru a atinge potențialul nostru maxim.

În portofoliul Alevia putem găsi Vitamina C Naturală 1000mg, special concepută pentru a asigura sănătatea organismului în sezonul rece, a susține sistemul imunitar și pentru a contribui la prevenirea răcelii și gripei.

Este un produs cu formulă 100% naturală, Vitamina C fiind obținută din extract standardizat de măceșe (2.000 mg extract standardizat de măceșe = 1.000 mg Vitamina C), ceea ce îi conferă 100% biodisponibilitate. Atunci când este administrată în scop preventiv, doza recomandată este de 1000 mg/zi, iar în perioada de răceală și gripă pentru susținerea organismului, se recomandă administrarea a max. 2000 mg/zi.

Ați menționat despre biodisponibilitate. Ce reprezintă aceasta, mai exact?

Biodisponibilitatea reprezintă capacitatea organismului de a asimila și a utiliza elementele nutritive provenite din alimentație și suplimente alimentare. Acest lucru înseamnă că o substanță este cu adevărat benefică dacă poate fi absorbită de organism, astfel că biodisponibilitatea este cheia creării unui supliment care să ofere beneficii dovedite.

Ingredientele 100% naturale sunt compatibile cu corpul uman și generează un efect de reglare a echilibrului organismului. Acestea se absorb cel mai bine în organism și devin disponibile în cel mai scurt timp, într-o cantitate foarte mare.

Produse Alevia cu formule 100% naturale și biodisponibilitate 100% sunt, de exemplu, Vitamina C Naturală 1000mg, Gripalin Natural Solubil, Propolis C – Tare Comprimate și Propolis C – Tare Spray, Gama Detenso (Detenso Stresalin Plus, Detenso Stresalin, Detenso Somnalin).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being