Eficiența reală a vaccinurilor COVID Moderna și Pfizer. Ce arată datele unui STUDIU recent

  • Publicat:
Eficiența reală a vaccinurilor COVID Moderna și Pfizer. Ce arată datele unui STUDIU recent

Eficiența reală a vaccinurilor COVID Pfizer și Moderna ar fi de 90%. Inițial, companiile au anunțat o eficacitate de aproximativ 95% împotriva îmbolnăvirii.

Potrivit unui studiu recent dat publicității de Centrele pentru controlul și prevenția bolilor din Statele Unite (CDC), cele două vaccinuri bazate pe tehnologia ARN mesager, respectiv vaccinul Pfizer & BioNTech și vaccinul Moderna, ar avea o eficiență de 90% în prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19 în condiții reale.

Rezultatele preliminare se bazează pe un studiu având ca eșantion aproape 4.000 de persoane vaccinate anti-COVID care activează în domeniul medical și în alte sectoare esențiale și care au fost testate săptămânal, timp de 13 săptămâni.

Eficiența reală a vaccinurilor COVID este de 90%

Datele arată că eficiența reală a vaccinurilor ARN mesager este foarte aproape de eficacitatea demonstrată în studiile clinice.

În cazul vaccinului Pfizer, eficacitatea anunțată de companie era de 95%, iar în cazul vaccinului Moderna, de 94,1%.

Aceste noi descoperiri oferă speranță milioanelor de americani care s-au vaccinat și care urmează să se vaccineze în următoarele săptămâni, a declarat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Potrivit acestui nou studiu, 90% dintre persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID nu au făcut forme moderate sau grave de boală și unele nici măcar forme asimptomatice de COVID-19. Acest lucru relevă un alt aspect important, și anume că vaccinurile ar putea împiedica inclusiv transmiterea virusului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being