Balerina XXL. Cum a reușit o femeie să-și urmeze visul, în ciuda stereotipurilor privind greutatea corporală

Balerina Júlia Del Bianco nu are o greutate care să se încadreze „în standarde”. Cu toate acestea, ea își trăiește visul și se bucură de dans, în ciuda criticilor.
  • Publicat:

Kilogramele în plus nu au împiedicat-o pe tânăra braziliancă de 33 de ani să își urmeze visul, și anume de a fi balerină. Chiar dacă este plus-size și atrage numeroase critici, inclusiv din partea familiei și prietenilor apropiați, balerina profesionistă Júlia Del Bianco demontează mitul că balerinele trebuie să fie suple și ușoare pentru a atinge performanțe în carieră.

Femeia a început să ia lecții de balet din copilărie, încă de la vârsta de 3 ani. Ea era frecvent tachinată de colege pentru că era mai dolofană.

La 6 ani a fost prima dată în viața mea când m-am simțit grasă, povestește tânăra.

Odată ajunsă la pubertate, Júlia a tot luat în greutate și profesorii ei i-au recomandat să își găsească altă ocupație, pentru că nu se încadrează „în standarde”.

Mi s-a spus că nu am corp de balerină și că nu am nicio șansă să performez în această meserie. Nu conta că aveam experiență sau că stăpâneam perfect tehnicile de dans. Totul se rezuma la greutatea mea. La un moment dat chiar m-am gândit că nu sunt destul de bună ca dansatoare, mă îndoiam de ceea ce știu să fac, povestește Júlia.

Balerina plus size are propria școală de balet

Dar Julia nu a renunțat la dans și a decis că nimeni și nimic nu o poate priva de visul său de a deveni balerină. Nici măcar criticile dureroase primite din partea părinților, prietenilor și profesorilor de balet. Dorința ei a fost mai puternică decât „sentința” altora.

Așa că a perseverat și a reușit să-și deschidă propria școală de balet, numită „Dance for Plus”, unde oferă lecții de balet tuturor, indiferent de forma corpului și de greutate.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Júlia Del Bianco (@judelbi)

Pe pagina ei de Instagram, unde postează zilnic fotografii și videoclipuri cu ea la școala de balet, fanii îi scriu mesaje de încurajare și unii mărturisesc că și ei au trecut prin experiențe similare.

Pur și simplu urmează-ți visul, acesta este sfatul meu. Nu te aștepta să fie totul să meargă strună sau să obții corpul perfect impus de societate. Dacă îți propui să reușești, poți învinge orice preconcepție, orice discriminare, concluzionează Júlia.

Chiar dacă foarte puțini au crezut că Júlia va reuși să își trăiască visul de a fi balerină, ea și-a atins scopul și continuă să îi ajute și pe alții să își învingă temerile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân