Boala ficatului gras, o afecțiune frecventă în rândul tinerilor

  • Publicat:
  • Actualizat:
Boala ficatului gras, o afecțiune frecventă în rândul tinerilor
Steatohepatita nonalcoolică (ficatul gras)

Boala ficatului gras non-alcoolic este o afecțiune cu care se confruntă din ce în ce mai mulți adulți și care, neglijată, poate să ducă la complicații majore. Obezitatea și sedentarismul, „ingredientele” de bază ale societății moderne sunt principalii factori ce duc la apariția acestei boli.

Afecțiunea este întâlnită frecvent la persoanele tinere și, din cauză că nu „doare”, diagnosticul este pus de cele mai multe ori întâmplător, în timpul controalelor de rutină.

Din păcate, această boală poate evolua rapid spre afecțiuni mult mai grave precum ciroza hepatică sau hepatocarcinom, de aceea este important ca diagnosticul să fie pus corect de la început.

În cadrul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador, dispunem de toate resurse pentru a diagnostica din timp toate tipurile de afecțiuni hepatice.

Vezi în acest articol semnat de Dr. Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în endoscopie și endoscopie digestivă terapeutică în cadrul Spitalului Clinic Sanador, cum poate un stil de viață sănătos să ne ajute să combatem afecțiunile hepatice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being