Cum se transformă pofta de sex vara

Vara, libidoul tău ajunge la cote maxime sau nu-ţi poţi imagina nimic mai rău decât o sesiune de transpiraţie când creşte temperatura?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum se transformă pofta de sex vara

Vara, libidoul tău ajunge la cote maxime sau nu-ţi poţi imagina nimic mai rău decât o sesiune de transpiraţie când creşte temperatura?

Se pare că nu există un răspuns clar când vine vorba despre sex în perioada estivală. Oamenii de ştiinţă au analizat impactul vremii calde asupra vieţii sexuale. Într-adevăr, costumele de baie şi pielea bronzată trezesc imaginaţia. Se pare că : oamenii fac mai mult sex în sezonul cald.

Expunerea la soare favorizează un surplus hormonal (serotonină, melatonină şi testosteron) care ridică pofta sexuală. În plus, pentru că toată lumea poartă mai puţin haine, ideea de sex este mult mai prezentă în gândurile noastre”, explică Ashwini Nadkarni, profesor la Şcoala Medicală Harvard.

Pe de altă parte căldura favorizează excedentul de transpiraţie şi implicit eliminarea de feromoni, responsabili cu atracţia către sexul opus. Şi de starea de frenezie nu este dată doar temperaturile ridicate, ci şi de natura verii care vine cu vacanţe, relaxare şi mai mult timp petrecut cu prietenii. Iar timpul petrecut în afara casei înseamnă mai multă expunere la soare. Rezultatul? Nivelul de melatonină nu va mai fi la fel de ridicat.

Melatonina este un hormon natural, produs de organism la întuneric. Melatonina reglează somnul, dar reprezintă, în acelaşi timp, şi un puternic antioxidant, care protejează şi repară celulele. Se pare că există o legătură între melatonină şi libido. Melatonina poate afecta puternic şi sănătatea sexuală a unei persoane, când este produsă în cantităţi foarte mari sau consumată în doze ridicate. Acest lucru poate duce la diverse afecţiuni sexuale, precum o scădere a cantităţii de spermă, libido scăzut, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Potrivit unui cercetări conduse de cercetătorii de la Universitatea Villanova din Pennsylvania există foarte multe căutări pe Google legate de sex în lunile iunie şi iulie decât orice altă perioadă din an (doar lunile decembrie şi ianuarie depăşesc această perioadă!),

Din păcate, nu avem doar veşti bune. Se pare că atunci când temperaturile sunt prea mari, pofta de sex scade. În cele mai călduroase zile din an nu sunt concepuţi prea mulţi copi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”