Pentru pofticiosii care tin la silueta

Nu este recomandat sa consumati mai mult de 100 de grame de paine zilnic.
  • Publicat:
Pentru pofticiosii care tin la silueta
Pentru pofticiosii care tin la silueta

Iata o rezolvare pentru cei care adora mirosul painii fierbinti: o faina care nu ingrasa. Reteta nutritionistei Gabriela Man ne garanteaza ca nu vom lua in greutate daca inlocuim painea alba cu acest mix. Ce contine? Faina integrala de grau, proteine de soia, fibre vegeta­le, tarate de grau si gluten.

„Ameste­cul special permite obtinerea unui efect sca­zut asupra glicemiei postprandiale. Aces­ta se traduce prin secretie scazuta de insulina, ceea ce implica scaderea in greu­tate in cazul persoanelor suprapon­de­ra­le”, spune Gabriela Man.

Nutri­tio­nis­ta a ajuns la formula pe care o propu­ne tocmai pentru ca persoanele care lup­ta cu kilogramele in plus sa poata manca paine in asociere cu alimente care contin grasimi (carne, oua, cascaval) fara sa se ingrase.

Cu toate acestea, nu este recomandat sa consumati mai mult de 100 de grame de paine zilnic.  Alaturi de aceasta faina nu sunt indica­te: faina alba, zaharul, cartofii, orezul alb, malaiul, bananele, merele sau alcoolul. In rest, totul e la liber.

Iata o reteta de paine din acest mix special: maiaua se face dintr-un cub de drojdie, 3 lingurite de apa, 2-3 linguri de faina.

Totul se amesteca bine si se lasa la cald 20 de minute. Maiaua se pune apoi intr-o gropita din faina, se adauga fructoza, sare, optional seminte de in si, treptat, se toarna apa calduta. Se framanta si se lasa la crescut 25 de minute. Apoi se pune in cuptor care trebuie incalzit in prealabil la 200oC.

Fara 20 de kilograme

Nutritionista Gabriela Man a in­cercat pe propria si­lueta amestecul pe care l-a creat. „Pana la 35 de ani, nu am avut probleme cu greuta­tea. Apoi am ajuns la un surplus de 22 kg intr-un timp scurt. Am re­zolvat problema calculand indi­ce­le glicemic al alimentelor si inl­o­cuind faina alba cu acest mix.

Am slabit si acum am 54 kg”. Toate deta­lii­le acestui amestec pe www.slabestimancand.ro”.

Citeste si Ce-ai zice de o dieta cu ciocolata?


Text: ANDREEA GROZA 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân