Află dacă ai corp destul de flexibil şi rezistent pentru vârsta ta

Vrei să ştii dacă ai o condiţie fizică bună? Este uşor de aflat. Iată două teste rapide, unul de flexibilitate şi altul de rezistenţă şi vei ştii imediat dacă eşti într-o formă fizică bună sau nu.
  • Publicat:
Află dacă ai corp destul de flexibil şi rezistent pentru vârsta ta

Vrei să ştii dacă ai o condiţie fizică bună? Este uşor de aflat. Iată două teste rapide, recomandate de Dr. Oz, unul de flexibilitate şi altul de rezistenţă care îţi vor spune în doar câteva minute dacă eşti într-o formă fizică bună sau nu.

Dacă nu obişnuieşti sa faci destul sport în mod regulat, dar vrei să ai o condiţie fizică mai bună, ajută să ştii în ce stadiu este corpul tău chiar acum. Fă o mică încălzire fizică timp de cinci minute, apoi încearcă aceste două teste simple pentru a afla cum stai la capitolul acesta.

Testul de flexibilitate

În primul rând, iată un exerciţiu pentru a afla cât de flexibil este corpul tău. Aşează-te pe podea cu picioarele drepte în faţa ta uşor depărtate, întindeţi mâinile în faţă pentru a ajunge în spatiul dintre picioare.

O femeie sub 46 de ani ar trebui să poată să ajungă cu degetele la o distanţă cuprinsă între 5 până la 10 cm după picioarele ei, o femeie mai în vârstă, ar trebui să poată să ajungă la tălpile picioarelor ei.

Bărbaţii sub 46 de ani ar trebui să poată să ajungă la tălpile lor, iar cei mai în vârstă de 46 de ani ar trebui să ajungă aproape de tălpi cu până la 7,5 – 10 cm distanţă de ele.

Verifică forţa musculară

În continuare, verifică-ţi forţa musculară, iar pentru asta trebuie să faci câteva flotări. Un bărbat în vârstă de 30 de ani ar trebui să poată să facă aproximativ 35.

O femeie în vârstă de 30 de ani, ar trebui să poată să facă în jur de 45 de flotări, dar în varianta mai uşoară cu genunchii pe podea, apoi trebuie să adaugi încă cinci flotări normale (standard) pentru fiecare 10 ani din vârsta ta (ca exemplu la 30 de ani încă 15 flotări normale).

Daca nu ai reuşit să faci prea bine exerciţiile de mai sus potrivite vârstei tale, nu este o tragedie, ai nevoie doar de mai multă motivaţie pentru a face mai multă mişcare zilnică de acum înainte, deci încearcă să adaugi în programul tău zilnic măcar 15 minute de exerciţii de fitness. Repetă aceste teste din nou, cam o dată pe lună pentru a evalua îmbunătăţirea condiţiei tale fizice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”