Vrei să arăţi impecabil la o petrecere? 9 paşi uşor de urmat

Eşti gata de petrecere? Ai pregătit ţinuta, ştii cum vrei să te machiezi şi cum să îţi coafezi părul. Dar ce vei face pentru tenul şi corpul tău pentru a arată impecabil? Iată câteva sugestii, plus nişte trucuri after party de care ar fi bine să ţii cont.
  • Publicat:
Vrei să arăţi impecabil la o petrecere? 9 paşi uşor de urmat

Eşti gata de petrecere? Ai pregătit ţinuta, ştii cum vrei să te machiezi şi cum să îţi coafezi părul. Dar ce vei face pentru tenul şi corpul tău pentru a arată impecabil? Iată câteva sugestii, plus nişte trucuri after party de care ar fi bine să ţii cont.

Ţinuta, machiajul şi coafura sunt ingrediente importante pentru un look strălucitor. Însă, pentru a arăta impecabil, pielea are cel mai important rol. Întrebarea e ce poţi face înainte de o petrecere astfel încât să poţi şterge urmele oboselii de pe chipul tău. Fie că te descurci cu ce ai prin casă, fie că apelezi la proceduri rapide la o clinică dermatologică, rezultatul este cel care contează.

Cură de hidratare

Daniela Taher, medic dermatolog şi estetician la Skin Clinic, recomandă o cură de hidratare de o săptămână înaintea petrecerii la care vei merge. “Foloseşte zilnic un lapte demachiant hidratant, un serum şi o mască cu ingrediente puternic hidratante. După jumătate de oră, îndeprtează excesul şi foloseşte crema ta obişnuită.” În cazul în care nu ai o mască hidratantă, poţi folosi crema ta zilnică, într-un strat mai gros, pe care să îl aplici de 4, 5 ori pe zi.

Ritual de o zi

Dacă mai ai la dispoziţie doar o zi până la momentul în care vrei să arăţi fabulos, Daniela Taher recomandă efectuarea unui gomaj uşor,cu particule delicate care să elimine impurităţile. Apoi aplicarea unui serum pentru strălucire şi o mască hidratantă. E absolut necesar să acorzi o atenţie specială zonei ochilor: “Aplică nişte comprese cu ceai verde sau muşeţel şi salvie, apoi o mască pentru ochi sau o cremă-gel ţinută neapărat în frigider”, ne sfătuieşte medicul dermatolog Daniela Taher.

Proceduri la clinică

Dacă ai timp şi poţi trece pe la dermatolog, sunt câteva proceduri, de obicei combinate, care oferă rezultate vizibile într-un timp scurt. Ar trebui, însă, să faci aceste tratamente cu 7-10 zile înaintea evenimentului, pentru a da timp echimozelor să se vindece. Poţi încerca un peeling uşor, fără descuamarea pielii, care doar o pregăteşte pentru următoarele proceduri.

“În funcţie de vârstă şi de starea pielii, dermatologul poate recomanda proceduri de mezoterapie hidratantă sau liftantă“, recomandă Daniela Taher. Mezoterapia (introducerea în derm a unui cocteil de vitamine, minerale, antioxidanţi, aminoacizi) hidratantă face ca pielea să fie mult mai netedă şi luminoasă. Machiajul se va aplica mai uşor pe o piele cu astfel de calităţi. Iar cea liftantă face ca micile imperfecţiuni, riduri, umbre, să se estompeze. La acest tip de mezoterapie, efectul este vizibil imediat.

Ten de star

Încearcă următorul masaj (pe care îl fac şi unele vedete de la Hollywood) timp de 10 minute şi pielea ta va radia. Repetă fiecare pas de 30 de ori.

Mai întâi masează-ţi urechile, pentru a creşte microcirculatia la nivelul feţei. Rulează uşor pumnii strânşi (după ce te-ai uns cu puţin ulei facial) dinspre bărbie spre baza urechii, apoi dinspre pomeţi spre urechi şi dinspre colţurile gurii spre urechi). Cu degetele aliniate, masează uşor fruntea, dinspre mijlocul ei spre tâmple. Tapotează cu degetele zona de sub pleoapa inferioară, apoi, cu mai multă putere, tot scalpul.

Ritual pentru corp

Şi trupul tău ar avea nevoie de puţin răsfăţ şi de o grijă specială înainte de un eveniment important. Ar trebui să fii odihnită şi relaxată, pentru că vei sta destul de mult în picioare (pe tocuri sau nu). Şi pentru că sigur vei alege un outfit cu braţele goale sau mai decoltat, pielea ta ar trebui să fie hidratată şi strălucitoare. Noi îţi propunem 3 ritualuri care îţi vor oferi acea stare de spirit de care ai nevoie pentru a străluci ( şi la propriu şi la figurat) la orice petrecere.

Baie relaxantă cu sare de Himalaya

Sarea de Himalaya adusă din dealurile din apropierea munţilor conţine peste 80 de minerale esenţiale pentru necesităţile pielii tale. Adaugă o cană cu sare de Himalaya în cada cu apă caldă, apoi relaxează-te timp de 20 de minute. Acest tip de sare are rolul de a elimina stresul din muşchi şi articulaţii, relaxând muşchii şi detoxifiind pielea. Dar ai grijă să nu stai mai mult de 20 de minute, pentru că te vei relaxa atât de mult, încât nu vei mai vrea să mergi la petrecere pentru că te va lua somnul.

Răsfăţ pentru păr

Uleiul de cocos organic are foarte multe beneficii pentru piele, păr şi sănătate, în general. Bogat în nutrienţi şi acizi graşi esenţiali, uleiul “sigilează” foliculul de păr din exterior, păstrând părul hidratat şi hrănit în profunzime. O lingură de ulei de cocos, încălzit în prealabil în palme, aplicat pe părul umed face minuni. Stai aşa cât de mult îţi permite timpul, apoi clăteşte-ţi podoabă capilară cu apă caldă şi spal-o cu şamponul tău preferat. Apoi coafează-ţi părul aşa cum îţi place.

Scrub pentru mâini

De la banalul gest de a face cunoştinţă până la servirea platourilor cu snacks-uri sau cozonaci, mâinile tale sunt în prim plan, mai mult decât crezi. Pentru a avea pielea hidratată şi catifelată la atingere, poţi încerca acest scrub: combină părţi egale de ulei de măsline extravirgin şi sare roz de Himalaya. Masează-ţi pielea mâinilor cu acest scrub. Sarea va îndepărta celulele moarte, iar uleiul (cu conţinut ridicat de antioxidanţi şi vitaminele A şi E) hrăneşte profund epiderma.

After Party

Te-ai distrat, a fost frumos, însă în dimineaţa de după petrecere, tenul tău are nevoie de un boost de energie. Se ştie că nopţile nedormite, alcoolul şi statul mult în picioare nu te vor face să arăţi fresh în dimineaţa de după evenimentul pentru care te-ai pregătit cu minuţiozitate. Aplică serumuri cu conţinut ridicat în vitamina C, pentru că are rol reparator şi neapărat o masca hidratantă, pentru că alcoolul şi nopţile nedormite au că efect secundar deshidratarea.

În afară de multă apă, ai nevoie şi de ceaiuri cu efect antioxidant, antiinflamator şi diuretic. “Eu recomand o cană mare cu ceai verde combinat cu ceai de salvie în dimineaţa de după petrecere. Şi dacă mai pui la ochi şi o cremă-gel ţinută în frigider, cearcănele vor dispărea mult mai rapid”, spune Daniela Taher. Un mic dejun cu fructe proaspete te va ajuta să îţi recapeţi instant energia şi să te pregăteşti, eventual, de următoarea petrecere!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân