Vrei să știi ce personalitate ai? Spune-mi de ce tip de partener ești atras! Pastila de Psiho

Dacă vrei să știi ce personalitate ai, gândește-te ce partener te atrage.
  • Publicat:

Dacă vrei să afli ce personalitate ai, să înțelegi mai multe despre tine ca om, gândește-te de ce tip de partener ești atras, spune colega noastră Bianca Poptean, psiholog.

Atunci când ești atras de persoane mai tinere, ar putea fi pentru că, în copilărie ai fost nevoit să ai grijă de frații/surorile tale sau chiar de emoțiile părinților tăi. Și atunci când ești cu un partener mai tânăr simți că acesta are nevoie de tine, ceea ce te face să te simți familiar.

Dacă ești atras de persoane mai în vârstă, poate semnifica faptul că ești în căutarea unui “părinte” care să aibă grijă de tine, tocmai pentru că în copilărie părinții nu te-au iubit și nu te-au validat.

Dacă ești atras de persoane geloase sau super protective, ar putea fi pentru că, atunci când ai fost copil, nu ai avut împlinite nevoi precum: nevoia de siguranță și cea de protecție. Și ești în căutarea unei persoane care să-ți împlinească într-un mod exagerat aceste nevoi, adică să aibă grijă de tine și să te facă să te smți protejat.

Dacă ești atras de persoane indisponibile emoțional ( fie că sunt într-o relație sau sunt în alt oraș), ar putea însemna că ai probleme de asumare a unei relații. Alegi astfel de parteneri, pentru că nu ești nevoit/ă să îți asumi pe deplin acea relație.

Dacă ești atras de persoane care nu te plac, un motiv ar fi că, inconștient, ai această credință că trebuie să te lupți pentru dragoste, nu meriți pur și simplu să fii iubit/ă. Trebuie să meriți acea dragoste!

Dacă ești atras de “bad boys” sau “bad girls”, poate fi și pentru că fie ai avut un astfel de model parental, fie ai fost crescut să fii “un copil cuminte”. Și îți reprimi, practic nu poți accepta, atribute precum aroganță sau agresivitate. Așa că, în mod inconștient cauți o persoană care să tea jute să eliberezi acea reprimare.

Dacă te simți atras de persoane mai puțin atractive (sau mai puțin realizate) decât tine, poate avea legătură cu frica ta de abandon. Alegi inconștient un partener mai puțin valoros pentru că speri că astfel sunt mai mici șansele cat acesta să te părăsească.

Dacă ești atras de persoane toxice, ar putea avea legătură cu faptul că ai fost obișnuit de mic cu situații dramatice, că simți haosul ca fiind ceva familiar tocmai pentru că l-ai experimentat în copilărie. E posibil, chiar, ca relațiile normale să ți se pară extreme de plictisitoare.

Acum, că ți-ai făcut o idee de ce tip de partener ești atras, ai aflat ce personalitate ai?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult