3 semnale de alarmă într-o relație care ar trebui să îți dea de gândit | Pastila de psiho

Iată 3 semnale de alarmă într-o relație care dacă apar în cuplu, ar trebui să îți dea de gândit

Există mai multe semnale de alarmă într-o relație. Colega noastră, Bianca Poptean, psiholog, ne vorbește despre 3 semnale de alarmă într-o relație pe care NU LE VEZI dacă ești people pleaser, adică dacă ești obișnuit să pui pe primul rând nevoile celorlalți.

Iată 3 semnale de alarmă într-o relație :

Comportament inconsecvent

Persoana cu care te întâlnești nu are un comportament consecvent: acum e afectuoasă, acum nu mai e, nu te poți baza pe ea, iar ceea ce spune, nu se potriveste cu ceea ce face. Nu înțelegi ce anume determină schimbarea comportamentului partenerului tău și, de mult ori, crezi că este vina ta. Asta ți se poate părea familiar și normal dacă ai crescut într-o familie în care domnea haosul și ai învățat să asociezi “dragostea” cu astfel de tipare relaționale disfuncționale.

Nu știi dacă ești sau nu într-o relație

Un alt semnal de alarmă este dacă te întrebi care este statusul vostru relațional, dacă te gândești dacă ești sau nu în relație sau dacă simți nevoia să dovedești că meriți ca acea persoană să fie în relație cu tine. Sunt acele situații în care acum crezi că eși într-o relație minunată, acum partenerul dispare și nu-și asumă responsabilitate. Nu vei putea vedea acest semnal de alarmă dacă ai crescut într-o familie unde ai fost nevoit să pui pe primul loc emoțiile și nevoile celorlalți și să dovedești că meriți să fii iubit.

Nu-ți sunt respectate nevoile și limitele

Persoana cu care te întâlnești nu îți respectă nevoile și limitele și se supără sau se retrage atunci când tu încerci să setezi limite. Este foarte important să știi că o relație sănătoasă presupune să ți se respecte nevoile și limiele pe care le setezi în relație. Dai voie să se întâmple asta pentru că ai crescut într-un mediu în care te-ai simțit rușinat atunci când ai vrut să-ți spui propriile nevoi și emoții și în care ceilalți au fost intruzivi cu spațiul tău personal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult