VIDEO EXCLUSIV! Recomandările unui medic român infecţionist cu privire la coronavirus

Dr. Ion Alexie este medic specializat în boli infecţioase, activează de mulţi ani în Las Vegas şi transmite românilor câteva recomandări pentru a se proteja.

Medicul infectionist spune că noul coronavirus trăieşte pe suprafeţe până la 2-3 zile, suficient de mult cât să infecteze foarte multe persoane. De asemenea, ultimele cercetări spun că virusul rezistă în aer până la 2-3 ore, ceea ce-l face extrem de periculos în zonele aglomerate.

Dr. Alexie recomandă dezinfectarea cu alcool sanitar – dacă acesta este în concentraţie de peste 70% – şi mentionează că hipocloritul (concentraţie 5% clor) rămâne cel mai bun dezinfectant. La un litru de hipoclorit se adaugă 9 litri de apă. Acestă diluţie rămâne cel mai bun dezinfectant. De asemenea, apa oxigenată poate fi folosită cu succes.

Infecţionistul mai precizează că, spre deosebire de coronavisurul SARS şi MERS, SARS-COV-2 se multiplică în nas şi faringe, ceea ce îl face mai greu de depistat. Celelalte tulpini de coronavirus – SARS şi MERS – aveau multiplicare pulmonară, simptomele de boală aparând imediat şi, astfel, tratamentul începea mai devreme, crescând şansele de vindecare.

Dr. Alexie recomandă hidratarea intensă, pentru ca virusul să nu aibă posibilitatea de a se dezvolta în gât, şi izolarea strictă. Mai multe informaţii în clipul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Ion Alexie - Medic specialist în boli interne şi boli infecţioase
Dr. Ion Alexie, medic român din Las Vegas, este  specialist în boli interne şi boli infecţioase. Experiență profesională 2011 - prezent Expert boli infecțioase "Ion Alexie MD" Las Vegas, UȘA 2006 - prezent Consultant boli infecțioase "Las Vegas Hospital" 2007 - 2022 Șef Boli ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist în boli interne şi boli infecţioase
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult