Tot ce trebuie să știi despre chirurgia robotică

Chirurgia robotică este o tehnologie avansată care permite intervenții chirurgicale minim-invazive și efectuarea unor operatii complexe cu o mare precizie, flexibilitate si control.
  • Publicat:

Chirurgia robotică este o tehnologie avansată care permite intervenții chirurgicale minim-invazive și efectuarea unor operații complexe cu o mare precizie, flexibilitate si control.

Des folosită în urologie, ginecologie, chirurgie toracică sau digestivă, depășește limitele chirurgiei clasice, deschise, cât si pe cele ale chirurgiei laparoscopice și îmbunătățește capacitățile tehnice ale chirurgului.

Pe înțelesul tuturor, chirurgia robotică este un domeniu al chirurgiei în care un echipament robotic de ultimă generație asistă chirurgii în timpul intervențiilor chirurgicale.

Având o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator și cu ajutorul unui set avansat de instrumente, chirurgii pot efectua operații complexe, fără să fie nevoie să efectueze incizii mari, așa cum se întâmplă în chirurgia deschisă.

Pentru pacient, chirurgia robotică înseamnă o spitalizare redusă, mai puține complicații, durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile și o siguranță sporită printr-o mai bună acuratețe a actului chirurgical.

Prin utilizarea chirurgiei robotice se poate ajunge în locuri greu accesibile prin chirurgia clasică, păstrând astfel cât mai mult țesut sănătos și menajarea structurilor nervoase și vasculare.

Chirurgia robotică permite o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic post-operator foarte bun și complicații reduse, cu impact semnificativ asupra vieții pacientului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult